Výlet do Chomutova - Kamencové jezero

Publikováno 27.07.2023 11:22 Odbočka Karlovy Vary


Obrázek

18.7.2023 jsme se byli vykoupat v Kamencovém jezeře v Chomutově. 


Obrázky

Zcela jedinečné, to je Kamencové jezero v severních Čechách.  Jeho voda je velmi čistá a má blahodárné účinky na pokožku. Čím to je? Jezero vzniklo na začátku 19. století zatopením bývalého dolu. Díky vysokému obsahu kamence ve vodě, která je kyselá, v ní nežijí živočichové a nerostou rostliny, ani řasy nebo sinice. Svou rozlohou, necelých 16 hektarů, patří u nás k největším jezerům. Užijte si přírodní koupání, rekreaci a sportovní aktivity v Kamencovém jezeře alias v malém Mrtvém moři. Zcela jedinečné, to je Kamencové jezero v severních Čechách. Jeho voda je velmi čistá a má blahodárné účinky na pokožku. Čím to je? Jezero vzniklo na začátku 19. století zatopením bývalého dolu. Díky vysokému obsahu kamence ve vodě, která je kyselá, v ní nežijí živočichové a nerostou rostliny, ani řasy nebo sinice. Svou rozlohou, necelých 16 hektarů, patří u nás k největším jezerům. Užijte si přírodní koupání, rekreaci a sportovní aktivity v Kamencovém jezeře alias v malém Mrtvém moři.
 Najdete zde krásné písčité pláže. Rekreační areál v jeho blízkosti zase nabízí pestrou nabídku sportovního vyžití, jako je minigolf, plážový volejbal, streetball, stolní tenis, badminton nebo nohejbal. Najdete zde krásné písčité pláže. Rekreační areál v jeho blízkosti zase nabízí pestrou nabídku sportovního vyžití, jako je minigolf, plážový volejbal, streetball, stolní tenis, badminton nebo nohejbal.
Zapůjčit si můžete šlapadla, lodičky či paddleboardy. Sousední Velký otvický rybník zase nabízí wakeboarding a vodní lyžování, což jistě ocení každý milovník adrenalinu! Zapůjčit si můžete šlapadla, lodičky či paddleboardy. Sousední Velký otvický rybník zase nabízí wakeboarding a vodní lyžování, což jistě ocení každý milovník adrenalinu!