Výlet ZOO Lešná

Publikováno 30.07.2018 13:08 Odbočka Zlín


Obrázek

 

 V úterý 24. 7. jsme se vydali na výlet do ZOO Lešná. Prohlídku jsme započali u tučňáků a pavilonu s rejnoky, které jsme si pohladili a taky nakrmili koupeným speciálním krmivem. Vešli jsme také do tropického pavilonu Yucatan, kde mimo exotických rostlin a palem kolem nás poletovali ptáci a ve větvích se pohupovaly opičky a lenochodi.

Poté jsme šli po vyznačené trase k africké části, kde jsou k vidění žirafy, pštrosi a zebry. Cestičkou z kopce jsme sešli ke slonům, po této cestě jsou rozmístěny dřevěné vyřezávané sochy afrických božstev nebo třeba i surikat. Samozřejmě si je někteří z nás hmatem prohlédli. Také bylo možné nahlédnout do afrických chýší a vyzkoušet si bubínky a dřevěné nástroje. Za výběhem se slony se nachází lví a nosorožčí výběhy – lev a dvě lvice se vyhřívali na sluníčku a nosorožec spal.

V ZOO jsou také mimo výběhů četná jezírka s ostrůvky, v jednom takovém sídlí plameňáci a na ostrůvku si pobíhají a dovádí lemuři. V dalším jezírku bylo několik druhů husí a kachen, které jsme také krmili zakoupeným krmivem. V asijské části byl největším lákadlem tygr ussurijský a medvěd pyskatý. Obě tyto šelmy mají veliký výběh a tak byl docela problém je spatřit. Zde se také nachází zajímavá průchozí voliéra se menšími druhy supů a čápů Marabu.

Po Asii následuje Austrálie, z které je asi nejzajímavější průchozí expozice klokanů a psounů. Klokani se schovávali převážně ve stínu, ale pár jsme jich, včetně dvou albínů, přece jen zahlédli. Poslední částí byla Jižní Amerika s průchozí voliérou s barevnými papoušky Ara a výběhy kapybar, lam a ubikace mravenečníků.

Pak už nás čekal jen výborný oběd v restauraci Tyrol, kde se sedí na zahrádce okolo voliéry se zpěvnými ptáky. Nakonec jsme se ještě prošli kolem zámku a výlet jsme zakončili posezením u kávy.

 

 

Text: Bc. Eva Benešová

Foto. Bc. Eva Benešová a Pavla Andrýsková

 


Obrázky

Žirafy Žirafy
Zebry a pštrosi Zebry a pštrosi
Africké koše Africké koše
Sloni Sloni
Nosorožec Nosorožec
Krmení husí a kachen Krmení husí a kachen
Tučňáci Tučňáci
Tučňáci Tučňáci
Cesta k zámku Cesta k zámku
Cesta venkovní africkou expozicí Cesta venkovní africkou expozicí
Dřevěná socha afrického bůžka Dřevěná socha afrického bůžka
Africká kravička Africká kravička
Ostrov lemurů Ostrov lemurů
Spící čáp Marabu Spící čáp Marabu
Papoušci Ara Papoušci Ara