Výlet Třeboň

Publikováno 29.08.2019 09:53 Odbočka Plzeň


Děkujeme, Radku Baštářovi a Karin Bučkové za pár hezkých slov a fotek, které pořídili na letošním pobytu v Třeboni, kterého se zúčastnilo 36 členů odbočky SONS Plzně jih.

S přítelkyní Karinkou jsme se zúčastnili naší první společné rekondice se SONSem Plzeň Jih. Jelikož je Karinka na invalidním vozíku, měli jsme trošku obavy kolika společných akcí se budeme moci zúčastnit. Dopředu jsme si řekli, že si dovolenou uděláme hezkou. Nakonec jsme se zúčastnili spousty společných akcí. Hlavně díky Oldovi Netrvalovi, který tam byl hlavně jako řidič, ale neměl problém pomáhat jako vodič nebo tahač Karinky. Olda nikdy nemá žádný problém...
Dokonce pomohl Karince dostat se na poníka. Mě na něj nepustili. Nechápu proč ...
V Třeboni se nachází jeden z nejznámějších českých rybníků. Je tak velký, že si ho Třeboňané skromně pojmenovali Svět. Jednoho dne napadlo někoho z nás, že bysme ten rybník mohli obejít pěšky během odpoledne. Že je to sice 14 kilometrů, ale když je to po rovince, že to zvládneme. Pár největších bláznů do toho šlo. Já jsem samozřejmě nemohl chybět. Počasí se nám ten den moc nepovedlo. Cesta kolem rybníka byla hodně vzdálená asfaltce, ale kdo z vás může říct, že PĚŠKY OBEŠEL SVĚT!!
Jinak jsme po Světě i pluli lodí, vykoupali jsme se, navštívili hrobku Schwarzenbergů, místní pivovar, projeli se prohlídkovým vláčkem kolem Třeboně, večer zpívali a plno dalšího.
Radek Baštář


Obrázky

Třeboň Třeboň
Třeboň Třeboň
Třeboň Třeboň