Vrchlabí – Krkonošské muzeum a Bingo u „našich“ v SONS

Publikováno 19.10.2023 10:49 Odbočka Trutnov


Obrázek

Tak konečně uzrál čas a my se vypravili na naši spřátelenou odbočku ve Vrchlabí. Měli jsme domluveno, že nás naši kolegové zasvětí do společenské hry Bingo. A abychom nestrávili odpoledne jenom u kávy a stolních her, tak jsme se nejdříve vydali do Krkonošského muzea – Čtyři historické domky – ty patří mezi nejstarší lidové stavby v Krkonoších a v jejich prostorách jsme našli výstavu krkonošského lnářství, expozici malovaného krkonošského nábytku, při komentované prohlídce jsme se seznámili s dějinami Vrchlabí a poslechli si výklad o řemeslné výrobě v regionu Krkonoš a Podkrkonoší.

Vstupné do muzea bylo hrazeno z dotace města Dvůr Králové nad Labem.

A poté již hurá do odbočky SONS Vrchlabí. Nejdříve jsme si prohlédli prostory odbočky a mohli jen tiše závidět…, obdivovali jsme i výrobky, které naši kolegové vyrobili a poté jsme se již pustili do hry Bingo. Lenka s Karolínou  z Vrchlabí má hru uzpůsobenou zrakovému handicapu,  takže jsme mohli hrát úplně všichni. My trutnovští jsme byli nadšeni a rozhodně víme, že tuto hru zařadíme mezi své pravidelné aktivity.

Byli jsme nadšení nejen samotnou hrou ale i pohostinností vrchlabských. Moc děkujeme za vřelé přijetí a těšíme se na další společná setkání nejen při hře Bingo.


Obrázky