Víkendový pobyt v Luhačovicích

Publikováno 25.05.2017 16:33 Odbočka Uherské Hradiště


V letošním roce jsme si pro náš víkendový pobyt vybrali Luhačovice. Uskutečnil se ve dnech 11. 5. – 14. 5. v hotelu Adamantino, který se nachází v krásném prostředí nad přehradou v Pozlovicích u Luhačovic. Tato lokalita a samotný hotel nabízí spoustu možností, jak zde strávit příjemný víkend a my jsme všech těchto rozmanitých nabídek s přispěním sluníčka v hojné míře využili.

Ve čtvrtek, po příjezdu a ubytování jsme vyrazili pod vedením Jirky na krátkou poznávací procházku po okolí. Nejvíc jsme si na ní protáhli a posílili svá těla na všemožných, muskulaturu formujících strojích, umístěných přímo u přehrady. Při procházce jsme taky zjistili, kolik posezení s lahodným občerstvením se zde nachází, takže po téhle stránce tu rozhodně trpět nebudeme. A po první vydatné večeři jsme se ujistili, že ani hlady nás tu mořit nebudou. Co víc si tedy přát!

V pátek jsme si vyšlápli na krátkou dopolední vycházku do Podhradí. Cestou nás postupně ubývalo, ale jelikož se v Pozlovicích zabloudit nedá, každý se podle svých sil vracel zpět. Konečného cíle, pramenu sirné vody, dosáhlo jen 5 statečných. Ta voda je podle chuti a zápachu určitě velmi zdravá, ale pokud netrpíte absolutní ztrátou čichu a chuti, musíte být opravdu odvážní, abyste se jí napili.

V sobotu, hned po snídani jsme vyrazili na poznávací projížďku do ještě širšího okolí hotelu v minivláčku. Cestou jsme na krátkou chvíli zastavili, aby se ti koukající z nás mohli pokochat krásnou přírodou a výhledem. Vláček nás vysadil v Luhačovicích u pošty, kde jsme strávili odpoledne na různých programech, které se zde konaly v rámci akce Otevírání pramenů. Někteří nakupovali na jarmarku, jiní obdivovali historické bicykly, umění krotitelů dravých ptáku nebo se zaposlouchali do tónů flašinetu, či kramářských písní a dalších atrakcí.
Kromě zmíněných aktivit jsme trávili večery u výborného vínečka v místním baru, užívali si masáží a procházek kolem přehrady a taky bazénu, kde nás cvičitelka Naďa učila protahovat naše zmožené svaly. No když jsme se podle její zásadní rady: „Hlavně se musíte pevně držet vody“, zařídili, těla se nám opravdu protáhla do nevídaných poloh.

Máte dojem, že jsme v tak nabitém programu zapomněli na lázeňské oplatky? Nebojte se, i na ně jsme si čas našli a pár obchůdků vyplenili!

 Doma budou mít aspoň radost, a příště nás pustí zas!