Víkendový pobyt v Klokočí

Publikováno 05.09.2016 10:48 Odbočka Vrchlabi


Obrázek

Ve dnech 2 - 4. září jsme se členy vyrazili na víkendový pobyt do malebné vesničky Klokočí do penzionu "U housenky".
V pátek jsme si zabalili saky paky a vyrazili. Už jsme se moc těšili, ale to naši členové ještě netušili, že jsme se zdokonalily v organizování a plánování a vůůůbec nevěděli, co je čeká.
Po té, co jsme se ubytovali v překrásném penzionu jsme se vydali - ti zdatnější - na vycházku. Dorazili jsme na zříceninu hradu Rodštejn. Ten by býval byl zavřený, ale protože jsme se pustili do řeči s úžasnou paní kastelánkou, udělala pro nás prohlídku zříceniny s velmi poutavým výkladem. Po zbytek večera jsme jedli a zpívali.
V sobotu dopoledne za námi přijela skupina historického šermu NOSTRAEX. Tato kapitola zasluhuje zvláštní pozornost a proto jí budu věnovat samostatný příspěvek.
Odpoledne jsme vyrazili na prohlídku zámku Hrubý Rohozec. Večer jsme se dobře najedli, hráli Bingo, povídali a zpívali...
Po půlnoci, kdy už skoro všichni spali, jsme já a kolegyňka připravily členům na ráno další překvapení v podobě uvařených vajec určených ke smažení, zubních kartáčků obalených izolepou, vycpaného strašáka na chodbě, či kečupovo-krvavých stop po chodbě... :-D :-D
Ráno z nás měli všichni velikou radost... :-D a musely jsme si je udobřit housenkovým diplomem a motýlkem namísto medaile.. Všichni nám naše žertíky odpustili... :-) Během nedělního dopoledne jsme se zabalili a vyrazili směr Malá Skála. Zde se opět ti zdatnější vyškrábali na zříceninu hradu Panteon. Pak jsme si dali dobroty v místní pizerii a pomalu se odebrali zpět ke svým domovům.

 


Pobyt se nám velmi vydařil a to díky báječným lidem. Ráda bych některé zmínila a tímto jim poděkovala..
Veliké díky patří paní místostarostce obce Klokočí, paní kastelánce hradu Rodštejn, panu majiteli Housenky, manželům Mrázkovým, paní průvodnkyni a zámku Hrubý Rohozec a především skupině NOSTRAEX... :-)
Díky vám všem...


Obrázky

OO SONS Vrchlabí a NOSTRAEX OO SONS Vrchlabí a NOSTRAEX
Rodštejn Rodštejn
Hrubý Rohozec Hrubý Rohozec