Vernisáž Markéty Evjákové a doprovodná výstava kreslených vtipů

Publikováno 11.07.2018 09:54 Odbočka Olomouc


Obrázek

Vernisáž výstavy se v knihovně uskutečnila v úterý 3. 7. od 15 hodin a zahájily ji barokní tance pro zobcové flétny v podání Radky Rozkovcové a Martiny Michailidisové. Po úvodním hudebním vystoupení hosty na vernisáži srdečně přivítali předseda Oblastní odbočky SONS Olomouc Jan Příborský a ředitelka knihovny RNDr. Lenka Prucková.

Vernisáž si nenechal ujít ani prezident SONS Mgr. Václav Polášek s manželkou. Pan prezident také všechny přítomné na výstavě srdečně přivítal a po něm k hostům promluvila Ing. Dagmar Filgasová, koordinátorka festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, v jehož rámci se výstava koná.

Slečna Markéta Evjáková hostům následně poděkovala za hojnou účast a pověděla pár slov o sobě a samozřejmě i o svých obrazech, které byly vystaveny na stěnách místnosti. Hosté také měli možnost si její obrazy zakoupit například i jako pohlednice.

Z výstavy obrazů Markéty Evjákové to není daleko do Regionálního centra Olomouc (výšková budova před hlavním nádražím), kde před kavárnou v přízemí ve dnech 2. až 28. 7. 2018 probíhá doprovodná výstava kreslených vtipů o životě nevidomých s názvem „Vidění nevidění – i vidění aneb humor poslepu“. Nezapomeňte ji také navštívit a přesvědčit se, že i zrakově postižení dokáží brát svůj handicap s humorem.

Na obě výstavy jste srdečně zváni!

 Klára Kočí


Obrázky