Velkoobjemové kontejnery v Přerově do léta přistaveny nebudou

Publikováno 22.04.2020 12:46 Odbočka Přerov


Velkoobjemové kontejnery tentokrát nebudou v Přerově a jeho místních částech přistavovány na obvyklá stanoviště. Rovněž svoz nebezpečného odpadu z místních částí se konat nebude. Rozhodnuto tak bylo v souvislosti se současnou situací a nebezpečím nákazy.

„Původní harmonogram, nastavený na květen až červenec, letos neplatí. Máme ale otevřeny sběrné dvory v ulicích Na Hrázi a Želatovská, kam mohou Přerované odložit větší odpad,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Kontejnery bývají do ulic města obvykle přivezeny na začátku března – letos ale došlo ke změně, neboť areál Technických služeb města Přerova procházel rekonstrukcí spočívající v rozšíření sběrného dvora - a nebylo možné skloubit stavbu a zároveň třídění odpadů z kontejnerů. Proto bylo rozhodnuto, že kontejnery budou rozvezeny na stanoviště až v květnu, do záměru ale vstoupilo bezpečnostní opatření.

(Zdroj: https://www.prerov.eu/cs/magistrat/tiskove-centrum/tiskove-zpravy-2020/tz-duben-2020/kontejnery-na-jarni-odpad-se-v-ulicich-neobjevi-prerovane-museji-do-sbernych-dvoru.html)