Vaření v naší odbočce

Publikováno 27.09.2017 10:49 Odbočka Olomouc


Obrázek

V pondělí 25. září 2017 se prostory naší odbočky poprvé provoněly vůní z nového klubu vaření, který jsme zařadili do našeho podzimního programu s vírou, že se bude líbit. A jelikož byl právě čas oběda, nejednomu z nás se sbíhaly sliny.

Na uvítanou jsem si pro všechny účastníky připravila velmi populární hit poslední doby a to smoothie. Jedná se o šťávu z nejrůznějších druhů ovoce či zeleniny, která se může rovněž dochutit semínky či podobnými vychytávkami. Šťáva se mixuje v tzv. smoothie makeru.

A jeden takový smoothie maker jsem donesla i já. Současně jsme nakoupili potřebné ingredience, tak, aby si mohli všichni vybrat dle své chuti, z čeho chtějí smoothie mít. Měli jsme tady jablka, pomeranče, banány, mrkev, nektarinky, kiwi, mraženou lesní směs, a abychom vyzkoušeli i mléčnou variantu těchto drinků nechybělo ani mléko a bílý jogurt.

Po zahájení a vysvětlení oč se jedná, se všichni přítomní radostně pustili do mixování podle svých chuťových buněk, a protože má každý rád něco jiného byly všechny drinky originál a tak mohli kuchtíci ochutnat nejrůznější variace z nabídnutého ovoce.

Celý průběh klubu probíhal v milé a přátelské atmosféře, přítomní si jej pochvalovali a už teď se moc těší na příště.

A co že to budeme kuchtit příště?? Přijďte mezi nás a uvidíte, nebo tedy spíš ochutnáte J

Klára Nádvorníková


Obrázky