VÝSTAVA RETRO HRAČKY

Publikováno 29.01.2023 17:56 Odbočka Kyjov


Obrázek

S nápadem přišla jedna naše členka, která miluje vše, co dýchá minulým časem a jejím snem bylo uspořádat výstavu ze vzpomínek na své dětství. My tuto její myšlenku zrealizovaly a během přípravy naskakovaly nové nápady. Ve finále nylo více jak 180 ks retro hraček doplněno dětskými knihami , ručně šitými adventními kalendáři a výstava byla pojata v rámci Týdne otevřených dveří i formou osvěty. Vystavovali jsme totiž také deskové hry pro nevidomé a pozvali jsme širokou veřejnost a hlavně děti prvního stupně okolních základních škol a děti Mateřských školek.
Dopilovali jsme i samotnou vernisáž - na zahájení vystoupily děti z Mateřské školky s krásným adventním pásmem, nevidomá členka představila novou deskovou hru Labyront a další přečetla v Braillově písmu úryvek z knihy Malý Bobeš, která byla vystavena na porovnání i v běžném tisku.
A co nesmělo chybět? No přece retro pohoštění! Klasické šunkové chlebíčky, klobásové jednohubky, puding s jahodovým kompotem a žlutá sodovka.
Naši výstavu navštívili malí, mladí, dospělí i senioři a všichni odcházeli spokojeni, všem jsme se zavděčili.Ti maloši si mohli pohrát s hračkami svých rodičů, senioři mnohdy se slzou v oku zavzpomínali ma své dětství. Kdoví, co jim hlavou procházelo, jaké momentky se jim míhali před očima. A ještě k tomu v tom čase adventním...


Obrázky