V listopadu se hrálo O šumperský pohár

Publikováno 15.12.2018 09:14 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

V LISTOPADU SE HRÁLO "O ŠUMPERSKÝ POHÁR"

 

 

Showdown neboli aplikovaný stolní tenis patří k oblíbenému a často vyhledávanému sportu osob se zrakovým postižením. I naše šumperská odbočka aktivní členy v této sportovní činnnosti podporuje  a dlouhá léta vytváří zázemí pro trénování a konání přátelských turnajů, které mají už jakousi tradici.

Jeden z těchto turnajů je i turnaj O šumperský pohár, který se odehrává při příležitosti Mezinárodního dne nevidomých. Jeho 17. ročník připadl na sobotu 24. listopadu 2018 a jako vždy probíhal v přátelském duchu.

Za účelem porovnání sil a posílení přátelských vztahů se do Šumperka sjela desítka hráčů, kteří byli následně rozděleni do dvou skupin. Jednotlivá utkání mezi skupinami odstartovala v dopoledních hodinách a souboje pokračovaly do pozdního odpoledne.

I přesto, že se naproti sobě postaví dva kamarádi, jde při hře přátelství stranou. Každý chtěl předvést své, při pravidelném tréninku získané, dovednosti a do hry šli s plným nasazením. Místo na slunci však mohl obsadit pouze jeden – ten nejlepší.

Souboje skupin byly napínavé a do finále z nich postoupili hráči, kteří se ve skupinách umístili na prvních dvou místech. Na turnaji se neztratily ani ženy. Ty své mužské protějšky v základních kolech pěkně potrápily.

O 3. a 4. místo bojovali Antonín Kubáč a Jiří Skála. Výkony obou byly hodně vyrovnané a o konečném výsledku nakonec rozhodla troška hráčského umění a troška štěstí. To se přiklonilo na stranu Jiřího Skály a hned bylo jasné, kdo bude stát na bedně.

O první a druhou příčku hráli David Hájek a Jan Řežucha a divákům poskytli krásnou podívanou. Z dvojice měl více sil David Hájek, který obsadil 1. místo. Ani Jan Řežucha se za svůj mimořádný výkon nemusí stydět.

 

Pořadí: 1) David Hájek

           2) Jan Řežucha

           3) Jiří Skála

           4) Antonín Kubáč

           5) Václav Komůrka

           6) Petra Ďurková

           7) Mikuláš Ďurko

           8) Josef Dokoupil

           9) Marta Burešová

         10) František Vyhnálek 

 

Turnaj „O šumperský pohár“ již několik let podporuje město Šumperk. Díky němu jsme mohli výkony jednotlivých hráčů ocenit hezkou cenou a motivovat je k dalším dobrým výsledkům.

 

 

Libuše Skálová

 


Obrázky