V létě jsme hráli showdown

Publikováno 02.09.2022 14:35 Odbočka Šumperk


Obrázek

V LÉTĚ JSME HRÁLI SHOWDOWN

 

Během letních prázdnin jsme se bohužel nesetkávali na pravidelných pátečních trénincích showdownu, přesto však hráči nezaháleli – účastnili se turnajů. Byli hrát v Žilině, Košicích,  Vilniusu a Praze.

Naši členové hrají showdown pod záštitou sportovních oddílů, a to za SK Sigmu Olomouc MŽ (většina hráčů) a TJ ZORA Praha. Díky  registraci ve sportovních klubech se mohou hráči účastnit turnajů i mimo naši republiku, kde mohou získávat cenné zkušenosti. Je zajímavé vidět, že v zahraničí je plno mladých hráčů, kteří mají podmínky pro  provozování  sportu skoro až na profesionální úrovni. Jsou to například hráči z Polska, kteří také dosahují výborných umístění ve světě. I na Slovensku je plno mladších hráčů, kterým se daří i na mezinárodních turnajích. Velmi se projevuje trénink pod vedením  vidícího  trenéra, který poradí, vysvětlí a natrénuje tzv. umístěné údery a míče. To nám tady v Šumperku, a nejen v Šumperku, chybí.

Přesto však  jsme rádi, že se zde hraje pro radost, pro setkání a také společné posezení u pivka po tréninku. Máme radost, že na Mistrovství republiky se podařilo probojovat  4 hráčům – Davidu Hájkovi, Honzovi Řežuchovi, Petře Ďurkové a Květě Trnečkové. Budeme jim v listopadu držet pěsti, aby se dobře umístili na republice. Aby se jim dobře dařilo, uspořádá pro ně SK SIGMA Olomouc  koncem října soustředění, kde budou moci trénovat a  zdokonalovat si  hru a vymýšlet taktiku na soupeře.

 


Obrázky