V Šumperku se opět hrálo o pohár

Publikováno 27.11.2015 20:22 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

Stalo se tradicí, že v listopadových dnech, při příležitosti Dne nevidomých, se na naší odbočce hraje „O šumperský pohár“. Turnaj v showdownu letos připadl na sobotu 21.11.

.O šumperský pohár“si v letošním roce zahrálo 18 hráčů z několika oddílů z celé ČR i ze Slovenska. Navštívili nás hráči z SK Baník Ostrava, TJ ZORA Praha, TJ Jiskra Kyjov, Tandem Brno, SK Olomouc SIGMA MŽ a ze slovenského OŠK  Rosina.  Obsazení turnaje bylo velmi dobré, zahrát si přijelo i 8 hráčů a hráček, kteří se probojovali na Mistrovství ČR.

 Zápasy se hrály na 2 stolech a pískali 4 rozhodčí. Hlavním rozhodčím byl Jiří Trnečka. Všichni hráči hráli jak jinak než s maximálním nasazením a nikdo nedal soupeři výhru zadarmo. Přesto mimo hrací stůl panovala přátelská a uvolněná atmosféra. Všichni si skvěle zahráli, popovídali a těšili se ze setkání.  A o tom to vlastně celé je. A i u této hry platí: Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

 Po těžkých bojích ve 4 základních skupinách postoupilo do semifinále 8 hráčů. Dále se hrálo systémem KO, kdy vždy jen vítěz postupoval dále až do samotného finále.

 Vítězem letošního turnaje se stal David Hájek z SK Olomouc SIGMA MŽ, na druhém místě se umístil Martin Pouch z TJ ZORA Praha a třetí místo obsadil Štefan Marcin OŠK Rosina. Vítěz loňského roku Dušan Milo první místo neobhájil a skončil na 4. místě.

 Děkujeme Pivovaru HOLBA Hanušovice, Pojišťovně ministerstva vnitra a panu Vysloužilovi za věcné ceny pro soutěžící. Dále děkujeme všem, co nám pomáhali s organizačním zajištěním turnaje. Velmi si Vaší pomoci vážíme.

 

Pozvánka na únorový turnaj

V Šumperku se hraje showdown již 15 rokem, a proto Vás zveme na „vzpomínkový turnaj pro pamětníky“, který připravujeme na únor 2016.  Všichni jste srdečně zváni.

 

Libuše Skálová

 


Obrázky