V Šumperku se hrálo o Šumperský pohár

Publikováno 04.12.2019 11:05 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

 

 

V ŠUMPERKU SE HRÁLO O ŠUMPERSKÝ POHÁR

 

  

Šumperský pohár, tak se nazývá turnaj v showdownu, který se už 18 let hraje na naší šumperské odbočce. Letos  připadl  na sobotu 30 listopadu.

Na tento mezinárodní turnaj se přihlásilo 20 hráčů z různých koutů České republiky i ze Slovenska, aby si mezi sebou poměřili síly a obohatili se o nové zkušenosti. 

Navzdory původním plánům se nakonec hrálo pouze na 1 stole. Turnaje se zúčastnili zástupci oddílů SK SIGMA Olomouc, MŽ, z. s.; TJ Zora Praha, z. s., a TJ Jiskra Kyjov, z. s. Hráči z dalších oddílů se na poslední chvíli odhlásili, a tak se zúčastnilo 11 hráčů.

Hráči byli rozdělili do 2 skupin. V základních skupinách se hrálo na 2 vítězné sety a s časovým omezením na 15 minut na zápas. Ve skupině A se podařilo zabodovat Martinu Pouchovi, ve skupině B pak Janu Řežuchovi. Dále se hrálo systémem play – off, ze kterého vyšla finálová trojice. Ve finále se utkali Martin Pouch, David Hájek a Jan Řežucha. Po náročných soubojích nakonec zvítězil David Hájek, 2. místo obsadil Jan Řežucha a 3. příčka patřila Martinu Pouchovi.


Obrázky