V Šumperku jsme navštívili hasiče

Publikováno 02.02.2017 15:25 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

 

V ŠUMPERKU JSME NAVŠTÍVILI HASIČE

 

Práce profesionálních hasičů je mnoha lidmi často nedoceněná.  Náročné podmínky v nejrůznějších situacích vyžadují profesionalitu, a dokonce i větší kapku odvahy. Kombinace těchto dvou faktorů dělá z těchto lidí hrdiny. Co se ale skrývá v zákulisí? Do světa hasičů jsme s našimi zrakově postiženými lidmi nahlédli v pondělí 30. ledna 2017 v rámci exkurze v hasičské stanici v Šumperku na Nemocniční ulici.

Po přívětivém uvítání se naší téměř dvacetičlenné skupinky ujal sám pan ředitel plk. Ing. Martin Žaitlik, který nás svým velmi hezkým povídáním seznámil s historií šumperské hasičské stanice i s tím, jak to na ní funguje. Pokračovali jsme komentovanou prohlídkou všech  částí  této nově vybudované třípatrové budovy. A co jsme se vlastně dozvěděli?

Po psychicky i fyzicky náročných výjezdech mohou hasiči využít společenskou místnost s pohodlnými křesílky, dopřát si dlouhou a osvěžující sprchu, kvalitní spánek, a dokonce si i uvařit energii dodávající jídlo v prostorné kuchyni. Aby se ti naši hrdinové udržovali ve skvělé fyzické kondici, pravidelně navštěvují bohatě vybavenou posilovnu a tělocvičnu.

A na co jsme neviděli, na to nám bylo dovoleno sáhnout.  Předmětem zájmu se stali zejména velká hasičská auta, myčka na hadice, ochranné oblečení i samotní zástupci hasičského sboru. Naši členové se dobře bavili a z tváří hasičů bylo znát, jak moc jsou na své nové sídlo pyšní.

Co dodat. Moderní zázemí pro profesionální záchranný sbor nabízí vše, co po nadprůměrných výkonech potřebují.

Poděkování patří průvodci za výborné a smysluplné podání  výkladu a za bezednou trpělivost při závěrečném zodpovídání dotazů.

 

 

Libuše Skálová

 

 

 


Obrázky

01 01
02 02
03 03
04 04
05 05