Událo se - Zrušené aktivity a Lednové tvoření

Publikováno 22.02.2023 10:58 Odbočka Nový Jičín


Zrušené kolektivní aktivity

Kvůli nemocem jsme byli nuceni zrušit první letošní Diskusní klub. Mozkový jogging proběhl jen s minimální účastí a pravidelné návštěvy v Muzeu začnou až od února. 

Tyto kolektivní aktivity však nejsou jedinou službou, kterou nabízíme. V naší poradně jsme pomohli některým z vás například s vyplněním a podáním žádostí o příspěvek na péči, na mobilitu, na kompenzační pomůcku a na bydlení, s vyřešením reklamace zboží nebo služeb anebo v těchto oblastech pomohli radou. Více informací na předposlední straně – poradna SONS NJ.

Fotokoláž z akce Lednové tvořeníLednové tvoření

Macramé neboli drhání. Tak na tuto kreativní techniku se zaměříme v letošním roce. Přesto, že na první pohled nevypadá, je v podstatě jednoduchá a pokud je člověk pečlivý a soustředí se, zvládne se naučit různé druhy uzlíků a vytvořit z nich výrobek i beze zraku samostatně nebo s drobnou dopomocí vidícího pomocníka.

První dva typy uzlíků nám šly na prvním setkání dobře a věřím, že příště už si vyrobíme jednoduchý výrobek. Postupně budeme dle možností tuto techniku vylepšovat a pustíme se i do náročnějších výrobků.

Srdečně zvu všechny, kdo mají chuť si vyzkoušet něco nového. Ale i ty, kteří drhali již dříve a chtějí si to jen zopakovat. I bez zrakové kontroly to jde a procvičíte si při tom také hmat, jemnou motoriku a soustředění.