Událo se - Zimní tvoření, Předvánoční setkání s autorem a Šití pro dobrou věc v v Příboře

Publikováno 07.01.2023 09:50 Odbočka Nový Jičín


Fotokoláž z akce Zimní tvořeníZimní tvoření 

Poslední čtvrtek v listopadu patřil zimnímu tvoření. Sešli jsme se u nás v klubovně, abychom se naladili na přicházející Vánoce a společně si vyrobili vánoční věnce. 

Polystyrénový základ na věnec jsme omotali jutou a za pomocí drátků jsme na něj připevnili chvojí. Věnce jsme ozdobili přírodními materiály a mašlemi. Někdo si vyrobil adventní věnec na stůl, někdo raději věneček na pověšení třeba na dveře.

 

 

Fotokoláž z akce Předvánoční posezení a setkání s autorem Lukášem ČernýmPředvánoční posezení a setkání s autorem Lukášem Černým

Lukáš Černý je slabozraký malíř. Výstavu jeho obrazů jste mohli shlédnout v Městské knihovně v Novém Jičíně v  rámci festivalu Dny umění nevidomých na Moravě.

Ve čtvrtek 1. prosince přijal naše pozvání na Předvánoční posezení, přinesl ukázku své tvorby a vyprávěl nám o svém nejprve jen koníčku, kterým se dnes již úspěšně živí. Popsal nám také, jakým způsobem kompenzuje své omezení zraku.

 

 

Fotokoláž ze Šití pro dobrou věc na prvním fortelném jarmarku v PříbořeŠití pro dobrou věc na prvním fortelném jarmarku v Příboře

V neděli 4. prosince se v Příboře konal 1. fortelný jarmark. V podstatě se jednalo o rukodělný jarmark a Restaurant Day v jednom. My jsme se s naší akcí Šití pro dobrou věc také přidali.  Díky dobrovolné práci paní Hanky Veselkové a švadlenek z celé České i Slovenské republiky přibylo do pokladny SONS 6500,- korun.

Všem zúčastněným velmi děkujeme a těšíme se na příští společné aktivity.