Událo se - Qardo, Setkání v muzeu

Publikováno 12.04.2023 16:15 Odbočka Nový Jičín


Fotokoláž z březnového setkání se hrou QardoFotokoláž z březnového setkání se hrou QardoQardo – hra pro nevidomé

Už dvakrát jsme se sešli u společenské hry Qardo. První setkání se neslo v duchu seznámení se s hrou a jejími pravidly. Qardo nás opravdu zaujalo, procvičili jsme si u něj jemnou motoriku, hmat, postřeh, soustředění a hlavně jsme se skvěle pobavili.

Srdečně zveme všechny, kdo by si chtěli tuto hru s námi vyzkoušet každé druhé a čtvrté úterý v 10:00 k nám na odbočku.

 

 

 

Fotokoláž z březnového Setkání v muzeuFotokoláž z březnového Setkání v muzeuSetkání v muzeu 

V březnu jsme se sešli opět v prostorách trámového sálu, kde si pro nás archeoložka Mgr. Radka Knápek z muzea ve Štramberku připravila haptickou prohlídku a přednášku o nejstarších archeologických nálezech z oblasti Štramberka.

Hledali jsme zkameněliny v pískovci a vápenci, prohlédli jsme si vzácné úlomky korálů, mořských živočichů žijících v této oblasti pod mořskou hladinou před více než 140 miliony let, pazourky a první nástroje neandrtálců, první nástroje vyrobené z kovů, šperky, sošky, keramiku a další artefakty ze sbírek štramberského muzea.

Na konci přednášky jsme malinko nahlédli pod pokličku běžného života archeologa pracujícího v mezinárodní spolupráci na vykopávkách v Egyptě, kterých se paní MGR. Knápek účastní jako dobrovolnice. Fotokoláž z březnového Setkání v muzeuO svých zážitcích z Egypta, ale také o historii osidlování Štramberka, nám po domluvě přijde popovídat někdy příště. Budeme se těšit.