Událo se - Autobusový zájezd do Květné zahrady v Kroměříži

Publikováno 29.03.2024 14:11 Odbočka Nový Jičín


Fotokoláž z akce Zájezd do Květné zahrady v Kroměříži.Fotokoláž z akce Zájezd do Květné zahrady v Kroměříži.Fotokoláž z akce Zájezd do Květné zahrady v Kroměříži.Jak již bylo napsáno, návštěvu výstavy kamélií v Květné zahradě v Kroměříži jsme naplánovali a zorganizovali  téměř ze dne na den a jsme rádi, že jsme vše stihli. Kamélie v této zahradě vykvetou pouze jednou za rok a výstava trvá přibližně měsíc.

V úterý 22. 2. jsme vzhledem k náročnější dostupnosti vyrazili do Kroměříže najatým mikrobusem.

Místní průvodkyně si pro nás připravily přednášku o historii vzniku kroměřížských skleníků, jejich postupný vývoj až po dnešek. Prohlédli jsme si jednotlivé rostliny a především překrásné květy kamélií. Vystaveny zde byly i parfémy, ve kterých se kamélie využívají. Ta vůně byla prostě nádherná. Tu pro mě nejkrásnější mám poznamenanou a možná si ji budu letos přát k Vánocům. ????

Fotokoláž z akce Zájezd do Květné zahrady v Kroměříži.Fotokoláž z akce Zájezd do Květné zahrady v Kroměříži.Fotokoláž z akce Zájezd do Květné zahrady v Kroměříži.Následně jsme se přesunuli do menšího skleníku, kde jsou umístěny především citrusy. Atmosféra obou skleníků byla úžasná, všudypřítomná sytá zeleň byla lahodou pro naše zbytky zraku a zvuk fontánek a hlasy ptáčků z voliér ji krásně doplnily.

Moc děkuji oběma úžasným průvodkyním, které se nám věnovaly a nabídly nám také listy a květy k prohlédnutí zblízka, osahání a očichání, abychom si z výstavy odnesli co nejintenzivnější zážitky.