Týden vodících psů

Publikováno 03.05.2022 21:17 Odbočka Liberec


Dne: 27.04.2022
Kde:

Dne 27. 4. 2022 jsme se zúčastnili workshopu na Základní škole v Rychnově u Jablonce nad Nisou pro žáky 8. třídy. Workshop pořádala nezisková organizace Rytmus Liberec, o. p. s. a je jedinečný tím, že se na jeho realizaci podílelo pět organizací. Každá zastupovala cílovou skupinu podle své odbornosti a více přiblížila účastníkům workshopu jednotlivá postižení.

Rytmus Liberec, o. p. s., – mentální postižení Tichý svět, o. p. s., – sluchové postižení Fokus Liberec, o. p. s., – duševní postižení Sons, z. s., – zrakové postižení Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje – tělesné postižení

Workshopu se zúčastnil předseda naší liberecké odbočky SONS Jiří Pikeš se svým vodícím psem Rafem. Právě v tento den 27. dubna 2022, na který připadá Mezinárodní den vodicích psů  jsme měli možnost představit žákům ZŠ v Rychnově život a práci čtyřnohého pomocníka. Žáci se velmi aktivně zapojili do debaty a kladli spoustu otázek zaměřených na výcvik vodícího psa a jak umí nevidomému člověku pomáhat.


Obrázky