Týden plný pohybu

Publikováno 22.07.2018 18:24 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

 

 

 

 

TÝDEN PLNÝ POHYBU

 

 

 

První týden našeho prázdninového programu jsme se zaměřili na aktivní pohyb a turistiku. Zatímco více sportovně založení členové odbočky vyrazili vstříc novým dobrodružstvím na týdenní cyklopobyt na Náchodsko, my ostatní jsme dali přednost poznávání zajímavých míst kolem Šumperka.

 

V úterý 10. 7. jsme vycházkovým tempem zamířili na tři kilometry vzdálené Nové Domky, kde na naši skupinku v tamější restauraci čekala předem objednaná pečená kolena a spousta dalšího dobrého jídla a pití. Navzdory nevlídnému počasí cesta přes město a lesní cestičkou lemovanou vyřezávanými dřevěnými sochami rychle ubíhala a díky příjemné společnosti budeme vzpomínat na skvěle strávené odpoledne.

O dva dny později se počasí na chvíli umoudřilo, a tak jsme mohli zrealizovat výlet do nedalekých Koutů nad Desnou a lanovkou k Medvědí hoře. Cílem naší cesty byla 2 km dlouhá interaktivní naučná stezka Rysí skála, která se stala pro mnohé turisty lákadlem. Na začátku stezky někteří vyběhli na rozhlednu u Medvěda a z výšky 20 metrů obdivovali krásnou a nespoutanou přírodu Jeseníků. Následně jsme vyrazili po stopách zbloudilé rysice s mláďaty, jejíž příběh byl inspirací k vybudování této zajímavé trasy. Procházeli jsme kolem dřevěných plastik zvířat a skřítků, zastavili jsme se u rysího doupěte a viděli jsme i Pradědovu chýši.

Procházka ve výšce více než 1 100 m.n.m. udělala dobře každému z nás a rádi se do těchto míst znovu vrátíme.

 

 

Libuše Skálová

 

 


Obrázky