Tvůrčí dílna s Marcelou Šulcovou

Publikováno 11.04.2023 12:31 Odbočka Jičín


Obrázek

Tvůrčí dílna

     Na první čtvrtek v březnu jsme zařadili pro naše členy tvůrčí dílnu. Velikonoce se blíží a naše členka Marcela Šulcová si pro členy připravila výrobu kraslic. Vyfoukala pro nás plnou tašku vajíček. Protože sama doma neustále něco vyrábí, a tak shromažďuje veškerý možný materiál k výrobě, přinesla našim členům šest sklenic s plastovou drtí v šesti barvách. Naši členové si mohli ozdobit kraslice polepením barevnou drtí. 
Mohli jsme zkusit postupně vajíčka natřená místy lepidlem posypávat, a tak vytvořit více barevné vajíčko nebo vajíčko natřít celé a poválet v jedné barvě. Vajíčka jsme si poté napíchli na špejli nebo pověsili na 
mašli. 

     Vychytávka pro všechny budoucí domácí výrobce kraslic. Vajíčko lze vyfouknout i jednou dírkou. K vyfouknutí je potřeba užít brčko s kloubem. Do vajíčka se udělá pouze jedna dírka na vámi zvolené straně. Do otvoru vložíme kratší stranu brčka a směrem shora pomalu vyfukujeme. Vzniklý přetlak vytlačí bílek se žloutkem. Děkujeme Marcele Šulcové za přípravu skvělé dílny.


Obrázky

Barevná plastová drť ves sklenicích Barevná plastová drť ves sklenicích
Barevná plastová drť ves sklenicích2 Barevná plastová drť ves sklenicích2
Naše výrobky na okně Naše výrobky na okně
Polepování kraslic Polepování kraslic