Turistická vycházka – Sportovní areál Ludvíka Daňka - 26. 4. 2022

Publikováno 26.04.2022 13:30 Odbočka Blansko


Obrázek

Dnes ráno nás vítalo sluníčko a my, vnitřně naladěni na „výšlap“jsme se vydali po stopách Ludvíka Daňka. Sportovně – relaxační areál se nachází v moderním městě Blansko, v srdci krásné přírody, které bývá často
nazývanou bránou Moravského krasu. Zejména díky své výjimečné poloze v blízkosti unikátních krasových jevů – propasti Macochy, Punkevních jeskyní s romantickou plavbou po podzemní říčce Punkvě. Je obklopeno malebnou přírodou, která je protkána sítí turistických i cykloturistických tras. Blansko samotné je ale především moderním městem nejen se zajímavou historií, ale také s bohatým kulturním životem, dokonalým sportovním zázemí pro všechny druhy rekreačních sportů, která z něj dělá ideální místo pro rodinné výlety či strávení dovolené. Blansko nabízí svým obyvatelům a návštěvníkům natolik bohaté možnosti sportovního využití, že se mu právem přezdívá „město sportu“. Ať už jste tedy vyznavači sportování závodního nebo jen rekreačního, ať preferujete sporty sálové nebo pod širým nebem. Pak vězte, že Blansko má vám všem opravdu co nabídnout.  Sportovní ostrov Ludvíka Daňka zahrnuje ubytování, restauraci, zimní stadion, aquapark, tělocvičnu, fotbalové hřiště, atletickou dráhu, baseballové hřiště, volejbalové kurty, krytý bazén, relaxační centrum, posilovny, tenisové kurty, beach – volejbalové hřiště, skatepark, spinning, cross-terény, in-line stezku, školící střed a nově otevřené polárium.     
 

V roce 2005 v rámci oslav 100. výročí povýšení Blanska na město se docílilo přejmenování  sportovišť na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. Dopoledne bylo vydařené a všichni se těšili na zasloužený oběd.

Marie Reková

______________________________________________________________________________________________________________________

 

Jarní vycházka na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka

Provázelo nás příjemné slunečné počasí. Mnozí členové se touto cestou přes celý ostrov vydali poprvé. Po mostě přes řeku Svitavu jsme začínali u letního plaveckého areálu, dál kolem ASK tělocvičny a obrovského tréninkového stanu pro tenisty. Fotbalový areál už od rána patřil dvěma družstvům mladých fotbalistů, velké fotbalové hřiště na zápasy teprve čekalo.

Procházková cesta slouží zatím rodičům s dětmi, cyklistům velkým i malým, sportovcům na bruslích, prknech i pěším na procházce. Viděli jsme, že kolem řeky se obnovuje druhá cesta. Pracovníci se činili i dnes, aby se už brzy maminky s dětmi i chodci mohli procházet po nové krásné cestě. Obdivovali jsme vylepšenou dráhu pro závody modelů sportovních aut, ohromný baseballový areál pro tréninky i závody malých i dospělých sportovců. Překvapil nás i areál pro nadšence jízdy na kolech po přírodních překážkách, který inicioval mladý blanenský sportovec Václav Kolář. Ten v těchto závodech vyhrál mnohé ceny na světové úrovni. Kynologický areál slouží k výchově a závodům psů.

Od splavu řeky Svitavy jsme se vraceli zpět po druhém rameni řeky. Míjeli jsme starý mlýn, zimní stadion, tenisové kurty a došli jsme zase na most přes Svitavu, který byl naší první zastávkou.

Naše zdařilá vycházka se nám všem líbila!

Věra Peterková


Obrázky