Tematická beseda se Sagittou

Publikováno 27.09.2018 07:24 Odbočka Pelhřimov


Obrázek

Přednášející, pan Jakub Kachel, kterého jsme po roce opět rádi pozvali, nás podrobně seznámil především s novinkou, moderním čtecím zařízením ORCAM, které přinese nezávislost v každodenním životě slabozrakých, částečně vidících uživatelů. Jde o vestavěnou, miniaturní kameru, která čte okamžitě a nahlas texty, v reálném čase rozpoznává obličeje, identifikuje výrobky, bankovky, kreditní karty a další. Díky svým vlastnostem je ideální pro použití v práci, doma, ve škole nebo na cestách.

Je to malá, velmi lehká, pohodlná a kompletní kamera, která váží pouze 22,5 g. Funguje i v tmavých místech díky přisvětlovacím LED diodám, připevní se na nožičku brýlí, zvuk je reprodukován vestavěným mini reproduktorem a ovládá se dotykově pomocí posouvání prstu. Samozřejmostí je okamžitá WiFi aktualizace ovládacího software. (čerpáno: Sagitta)

Tato novinka se všem velmi líbila a mnozí již čekají, až jí ministerstvo zařadí mezi pomůcky, o které je možné žádat s příspěvkem od státu, jelikož její cena je dost vysoká (134 550,- Kč včetně DPH).

                                                                                                                                                                              


Obrázky