Technika a my v novém kabátě

Publikováno 20.11.2023 14:16 Odbočka Šumperk


Obrázek

TECHNIKA A MY V NOVÉM KABÁTĚ

 

 

Počítač a chytrý mobilní telefon, tak právě tato dvojice moderních pomocníků zřejmě napadne většinu lidí, začneme-li mluvit o moderních technologiích. Ve skutečnosti na nás však technika může číhat například napříč naší domácností,  někdo

se jí děsí, jiný ji vítá. Proto jsme se i my na naší odbočce s příchodem nového školního roku rozhodli, že našemu kroužku Technika a my zkusíme obléknout nový kabátek. Ne, v žádném případě nechceme zanevřít na zmiňované počítače a telefony, ale podíváme se na zoubek i jiným přístrojům a spotřebičům, které nám mohou usnadnit život, ušetřit čas a pro některé z nás se může práce s nimi stát zábavou.

Pro začátek jsme zavítali do kuchyně a abychom se na ten náš nový kroužek patřičně nastartovali, nemohli jsme začít ničím jiným, než přípravou ranní kávy. Rychlovarnou konvici, dózu s kávou a hrneček, to známe zřejmě všichni, proto jsme si tentokrát posvítili na dva nejznámější kávovary, které připravují kávu pomocí kapslí. Účastníci kroužku si mohli vyzkoušet práci s jedním z modelů kávovaru Bosch Tessimo, díky němuž můžeme ochutnat například řadu káv Jacobs nebo horkou čokoládu Milka. A kdo dává přednost Nescafé, popřípadě čokoládové dobrotě Nesquick, mohl si obojí osobně připravit v jednom z kávovarů Krups, který si zase rozumí s kapslemi Dolce Gusto. Pověděli jsme si o tom, co mají oba přístroje společného, v čem se naopak liší, objevovali jsme jejich klady a zápory. Všichni, kteří za námi dorazili, si mohli oba kávovary důkladně prozkoumat, ohmatat, vyjmout nádržku na vodu, zkusit otevřít hlavici a prohlédnout si, jak lze do obou přístrojů nasadit kapsli pro přípravu nápoje. A jako zlatý hřeb si každý z účastníků v kávovaru, který se mu více zamlouval, sám připravil kávu nebo čokoládu.

Naším cílem bylo ukázat, že i tato příprava nápojů je zcela přístupná bez zrakové kontroly a lze zvládnout, aniž by byl člověk závislý na svém okolí. Předvedli jsme si, že oba přístroje je možné obsloužit bez zraku od A do Z, a to včetně odvápnění a vyčištění.

Zdárně jsme tedy začali novou éru technického kroužku a věříme, že si může najít nové příznivce mezi vámi, kteří dosud máte z moderních pomocníků respekt.