Světová premiéra „šitá na míru“

Publikováno 26.02.2023 21:52 Odbočka Kyjov


Obrázek

Představení Slováckého divadla v Uherském Hradišti navštěvuejeme již mnoho let. Jsou nám umožněna dopolední představení v první řadě, aby maši "zbytkaři" měli konfortnější dojmy, i když mimiku herců si musí stejně domyslet.
A tak jsme měli možnost navštívit krásná klasická i současná díla i nějakou tu veřejnou generální zkoušku.
Ale letos v únoru to bylo krapet jiné. Dostali jsme pozvání na neveřejnou generální zkoušku, kdy v hledišti nás byla jenom hrstka. Šlo o romantickou komedii z televizního prostředí, která byla pro herce Slováckého divadla ušita na míru.Byli jsme zvědaví na průběh zkoušky, zda se budou nějaké scény opakovat, zda mezi herce vlítne rozzuřený režisér apod. Asi jsme ovlivněni televizními pořady, jelikož nic takového se nekonalo. Naopak v závěru jsme se dozvěděli, že jsme nebyli až tak ukázkově hodnotící publikum, jelikož jsme nedávali až tolik průchod svým emocím, i když se nám hra velice líbila, spokojenost byla z našich řad obrovská. Také jsme se dozvěděli, proč u generálních zkoušek zůstává první řada prázdná a proč se na závěr představení netleská a není děkovačka - přináší to předsavení smůlu.

Ale můžeme se pyšnit tím, že jsme byli mezi první desítkou diváků, keří shlédli světovou premieru Třináctkát za svědka ! Vřele doporučujeme.