Šumperský turnaj v showdownu 2016

Publikováno 31.01.2017 13:38 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

 

TURNAJ "O ŠUMPERSKÝ POHÁR"

 

Showdown neboli aplikovaný stolní tenis pro zrakově znevýhodněné patří k vyhledávaným sportovním aktivitám. Má své příznivce jak mezi mladšími, tak i mezi staršími zrakově postiženými sportovci. V minulém roce jsme v Šumperku oslavili 15. výročí počátku hraní showdownu na šumperské odbočce. A s hraním pokračujeme i nyní.

Jednou z posledních akcí, kterou naše šumperská odbočka SONS v roce 2016 uspořádala, byl turnaj „O šumperský pohár“. Toto, již tradiční setkání hráčů z nejrůznějších koutů České republiky, se může pyšnit svou oblibou a velmi kvalitním organizačním zajištěním.  Navzdory rozmáhající se chřipkové epidemii dorazilo změřit své síly 6 dvojic. I když počet účastníků nebyl takový, jak se původně plánovalo, i tak turnaj probíhal v soutěživém duchu. Hráči byli rozděleni do 3 skupin po 4, postupovali vždy dva zvítězivší. Následovala hra každý s každým a výsledné skóre odpovídalo vynaloženým silám a přípravě. Všichni se do soubojů pustili s plným nasazením a nedali se jen tak něčím odradit. Někomu se dařilo více, někomu méně. Vyhrát však mohl jenom jeden. To se poštěstilo Davidu Hájkovi z oddílu SK Sigma Olomouc – MŹ, který tak obhájil vítězství z loňského roku. Své soupeře tzv. roznesl na kopytech. O něco slabší výkon podal Martin Pouch z TJ Zora Praha, z. s. a obsadil tak 2. místo.  Jako třetí skončila Květa Trnečková, další zástupkyně oddílu SK Sigma Olomouc - Mž. Nižší příčky patřili Václavu Komůrkovi (TJ Zora Praha, z.s.), Jirkovi Skálovi a Janu Řežuchovi (SK Sigma Olomouc- MŽ). I když jejich výkony na bednu nestačili, rozhodně nám neudělali ostudu. Ukázalo se, že pravidelné páteční tréninky „šumperáků“ mají smysl. I přes velkou rivalitu vládla mezi přítomnými přátelská a uvolněná atmosféra.

Krásné výkony všech zúčastněných byly odměněny drobnými předměty, které pro tuto akci věnovalo Město Šumperk, kterému tímto velmi děkujeme.

Je známo, že naše šumperské turnaje v showdownu se těší velkému zájmu mezi „showdownisty“ u nás i v zahraničí. Proto do budoucna plánujeme rozšířit herní kapacitu a umožnit tak účast většímu množství hráčů.

 

Libuše Skálová

 

 


Obrázky

Hráči Hráči
David Hájek David Hájek
Květoslava Trnečková Květoslava Trnečková
Vítěz David Hájek Vítěz David Hájek