Stoupali jsme do oblak

Publikováno 27.08.2020 13:21 Odbočka Olomouc


Obrázek

Tento výlet byl našimi členy velice žádaný, bohužel jsme ho již dvakrát museli na poslední chvíli nečekaně zrušit kvůli nepřízni počasí. Do třetice nám počasí přálo a výlet konečně vyšel!

Naším cílem ve vyhledávaném turistickém resortu Dolní Morava bylo vystoupat na vrchol unikátní 55 metrů vysoké rozhledny s názvem „Stezka v oblacích“. Tato dřevěná stavba, jež má svým tvarem připomínat let nočního motýla, se nachází přímo u výstupní stanice lanovky Sněžník v nadmořské výšce 1116 metrů. Všichni účastníci našeho výletu od lanovky klidným tempem vystoupali po dřevěné lávce až na vrchol Stezky, ze kterého je možné si vychutnat dechberoucí výhledy na okolní krajinu.  

Během tohoto nenáročného výstupu v délce 710 metrů si zájemci mohli přečíst informační tabule, na nichž jsou zveřejněny zajímavosti nejen o samotné stezce, ale i lokalitě Králického Sněžníku.

Nesmíme zapomenout zmínit, že účastníky zaujaly také další atrakce v areálu, možnost společně si popovídat u kávy a drobného občerstvení a samozřejmě i upomínkové předměty, které si mohli zakoupit na památku.

Závěr výletu, tedy návrat autobusem zpět do Olomouce, proběhl bez problémů, za což vděčíme i panu řidiči, a rozloučili jsme se tedy ve velice dobré náladě.

Klára Kočí

 


Obrázky

https://pixabay.com/photos/nature-walk-forest-tree-wood-2717135/ https://pixabay.com/photos/nature-walk-forest-tree-wood-2717135/