Sportovně-společensko-kulturní den v Lhotce nad Bečvou

Publikováno 23.08.2017 14:58 Odbočka Přerov


Obrázek
Už tradičně se naši členové zúčastňují sportovně-společensko-kulturní akce vsetínské odbočky "Ukončení léta". Sportovní areál ve Lhotce nad Bečvou všechny přivítal za nádherného slunečného počasí rozesmátými účastníky i pořadateli. Dopoledne bylo zasvěceno deseti disciplínám "Valašské olympiády". Sportovní soutěže, jako jízda na duplexu kolu nebo skok do dálky z místa, šly našim dvěma zástupcům, určitě díky mocnému povzbuzování průvodkyň, přímo skvěle, ale v dovednostních soutěžích, jako odhad váhy nebo hod na cíl s klapkami na očích, už to bylo o poznání slabší. Ohodnocena byla v každé disciplíně první dvě místa perníkovou medailí a cenou sponzora.
Po sečtení medailových umístění byli vyhlášeni celkoví vítězové. Za nedostižnou domácí Ludmilou Pavelkovou se na krásném druhém místě zaskvěl náš člen Mirek Machala a odvezl si tak valašský frgál. Na pomyslném bronzovém stupínku je doprovodil známý Milan Hradil, který poté rozezněl odpoledne svou kytarou a zpěvem.
Příjemné chvíle trávili účastníci občerstvováním, tombolou, besedami o pomůckách přítomných firem, i mezi sebou, podle vlastního výběru. Naši členové si udělali malý vnitroodbočkový turnaj v showdownu.
Krásné pozdní odpoledne bylo završeno baladickými písněmi koncertu zrakově postižených zpěvaček Kateřiny Schejbalové a Kristýny Jelínkové za kytarového doprovodu Filipa Moravce. Nakonec tradičně zazpíval Radek Žalud, což byla krásná tečka na konec.
Kéž by každá loučení byla tak příjemná jako toto s létem. Děkujeme vsetínské odbočce za pozvání a těšíme se na další ročník.

Marek Šimíček

Obrázky