Soutěž vodících psů - 21.4.2023

Publikováno 22.04.2023 16:33 Odbočka Blansko


Obrázek


Cesta ve tmě - 19. ročník soutěže
V pátek 21. dubna 2023 od ranních hodin bylo město Boskovice plné vodicích psů. V centru samotného města probíhala tradiční soutěž Cesta ve tmě - soutěž nevidomých a jejich vodicích psů. Start a cíl byl tentokráte před radnicí města Boskovice, kde startovali nevidomí se svými čtyřnohými průvodci. Trasou je doprovázeli rozhodčí, kteří bedlivě sledovali, jak každý pes plní své povinnosti. Bodovala se i poslušnost ve vymezeném prostoru. Záštitu nad celou akcí převzala starostka města Boskovice paní ing. arch. Jana Syrovátková.
Pro příchozí jsme měli připravený bohatý doprovodný program (děti z MŠ Komenského-třída Ježečci a Veverky, MŠ Na dolech a MŠ Lidická, celkem vystupovalo cca 40 dětí; tanec se psem, který předvedla paní Adéla Adamková, mistryně v tanci se psem), který se těšil velkému zájmu. Malovali se pejsci a jejich páníčci, vybarvovali se i další zvířátka, bylo možné se vcítit do pocitu člověka se zrakovou vadou prostřednictvím simulace zrakové vady. Kdo byl tvůrcem bodového písma? I to se účastníci dozvěděli. Předškoláčci i děti ze základních škol si domů odnášeli nafukovací balónky, každý dostal nějakou sladkost.
Počasí nám přálo. Pejsci nebyli ve stresu. A první místo patřilo paní Heleně Hádlerové z Černé Hory, ke které nerozlučně patří vodicí pes Charlota.


Obrázky