Slavnosti slunovratu

Publikováno 02.07.2018 09:07 Odbočka Jičín


Obrázek

Slavnosti slunovratu


      V červnu se naše jičínská odbočka již podruhé věnovala propagaci organizace a osvětě očních vad. V sobotu 23. června 2018 se naši pracovníci vydali do Nové Paky na Slavnosti slunovratu. Město odbočce zapůjčilo stánek, aby mohli ukázat „Novopačákům“ život nevidomých a slabozrakých.
      Návštěvníci stánku si vyzkoušeli brýle simulující oční vady, prohlédli si a vyzkoušeli různé kompenzační pomůcky. Nejmenší děti hádaly pexeso, školáci zkoušeli číst a psát Braillovým písmem a hlavně chodili s bílou holí.
      Získali jsme nové příznivce a rozdali spousty pozvánek a letáků. Odměnou byly skvělé „sonsí pejsánci“, které nám na tuto akci upekla naše členka Veronika. Děti dostaly i žlutý balonek s našim logem. Nezapomněli jsme ani na psí kasičku, která přibrala na váze. Opět nás potěšil velký zájem stálých příznivců, kteří znají Bílou pastelku již léta a neváhali přispět.  Spousta zájemců odcházela domů s věnovanou Braillovou abecedou s nadšením, že budou doma luštit slepecké písmo na lécích. Všem děkujeme za přízeň.


Obrázky

Stánek Stánek
Stánek Stánek
Stánek Stánek
Chůza s bílou holí Chůza s bílou holí
Chůza s bílou holí Chůza s bílou holí
Chůze s bílou holí Chůze s bílou holí
Předvádění pomůcek Předvádění pomůcek
Návštěvníci stánku Návštěvníci stánku
Návštěvníci stánku Návštěvníci stánku
Psaní na pichtově psacím stroji Psaní na pichtově psacím stroji