Sbírka Bílá pastelka 2023

Publikováno 05.10.2023 10:45 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 09.10.2023 01:00
Končí: 11.10.2023 23:00
Kde:

SBÍRKA BÍLÁ PASTELKA 2023

 

Letošní sbírka proběhne ve dnech 9. – 11. října 2023 u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole již po čtyřiadvacáté. Po celém Česku se opět rozběhne na 2000 dobrovolných dvojic s novými kasičkami s platebním QR kódem a logem sbírky na tričku. I tentokrát budou nabízet bílé pastelky symbolizující podporu lidem se zrakovým postižením.

Její výtěžek podpoří speciální služby pro nevidomé a těžce zrakově postižené poskytované v celém Česku. Každý, kdo si zakoupí bílou pastelku, podpoří např. nácvik chůze s bílou holí, sebeobsluhy, kurz na ovládání kompenzačních pomůcek, výuku práce s počítačem a další činnosti, které pomáhají lidem se zrakovým postižením s návratem do běžného života.

V našem regionu bude sbírka probíhat v Šumperku, Zábřeze a okolních obcích. Do sbírky se opět zapojí studenti ze Střední zdravotnické školy Šumperk a Střední odborné školy sociální péče Zábřeh a v neposlední řady naši členové a dobrovolníci. 

V loňském roce se podařilo vybrat celkem 3 956 908,- Kč. a v Šumperku a okolních obcích 149 578,- Kč.

Zapojit se můžete i Vy, a to zakoupením bílé pastelky, jako symbol dobré vůle a solidarity.  Pastelku si můžete zakoupit v kanceláři SONS Šumperk v ulici 8. května 22 nebo na oblastním shromáždění 6. 10. 2023 v KD Šumperk. Přispět můžete také pomocí platby QR kódem.

Získané prostředky nám pomohou zabezpečit nejen výše uvedené služby, ale i nové pomůcky pro zrakově postižené, které si u nás mohou vyzkoušet a zapůjčit domů a v případě, že jim pomůcka vyhovuje, pomůžeme s jejím vyřízením a také nám pomůže dofinancovat provoz služebního automobilu, díky němuž budeme moci navštěvovat ty z Vás, kteří k nám již nemohou osobně dojít.

Upřímně děkujeme všem, kteří si pastelku zakoupí a tím podpoří služby pro zrakově postižené v našem regionu.

 

 

 

 


Obrázky