Rozšíření služeb pro zrakově postižené ve Vědecké knihovně v Olomouci

Publikováno 11.01.2018 10:57 Odbočka Olomouc


Vědecká knihovna v Olomouci sděluje, že nově disponuje softwarem FriendlyVox v multimediální studovně, který umožňuje nevidomým a zrakově postiženým čtenářům prohlížet internetové stránky, posílat e-maily apod. Ovládání je velmi jednoduché a personál oddělení je proškolen.

Připomínáme, že studovna již po řadu let nabízí také výpůjčky zvukových knih na CD. Od začátku roku 2017 si mohou zájemci požádat rovněž o okopírování knih na vlastní USB flash disk. Tuto možnost určitě ocení zrakově postižení uživatelé přehrávačů s USB vstupem.
Oddělení zvukové knihy se nachází v přízemí hlavní budovy Vědecké knihovny na Bezručově ulici č. 3 (vedle červeného kostela) v multimediální studovně.
Půjčovat zvukové knihy na CD nebo okopírované na USB flash disky ve formátu MP3 si může zájemce s platným čtenářským průkazem a potvrzením od očního lékaře či SONS, že pro zrakové postižení je oprávněn si půjčovat zvukové knihy. Stejnou platnost má i průkaz ZTP/P, vydaný z důvodu zrakového postižení.
Registrace a služby multimediální studovny jsou pro zrakově postižené bezplatné. Při první návštěvě Vědecké knihovny je třeba se zaregistrovat. Vezměte s sebou občanský průkaz, průkaz ZTP nebo ZTP-P nebo zmíněné potvrzení. 

Návštěvní doba: pondělí až pátek 8.00 - 19.00 hodin.
Telefon: 585 205 333