Rekreační pobyt Doubice

Publikováno 19.03.2024 11:02 Odbočka Ústí nad Labem


Obrázek

Na přelomu února a března jsme se vydali na prodloužený víkend na chalupu do Doubice ve východní části Národního parku České Švýcarsko, nedalo Jetřichovic. Když jsme přijeli, trošku jsme se báli orientace v chalupě, jelikož byla rozlehlá a měla dvě patra, ale všichni jsme to zvládli. Naše ubytování bylo kousek od krásného kostela Nanebevzetí Panny Marie.

První den jsme se ubytovali a šli jsme si dát večeři do tamní vyhlášené restaurace Stará Hospoda, kde nejenom, že dobře vaří, ale mají tady k vidění spoustu vyřezávaných dřevěných soch, které ztvárňují nejrůznější pohádkové a mýtické postavy, které jsme si prohlídli, osahali a hádali co socha ztvárňuje. Druhý den jsme si udělali dobrou snídani a šli jsme se projít ke Kyjovské přehradě, vzdálené necelé tři kilometry od naší chalupy. Byla momentálně vypuštěná, ale to nám vůbec nevadilo, jelikož jsme se krásně prošli na čerstvém vzduchu a příjemně nám vyhládlo. Na oběd jsme si zašli opět do stejné restaurace a další chody až do odjezdu jsme si vařili sami. Oběd pro 22 lidí byl náročnější na přípravu, ale povedlo se a všem chutnalo. Počasí nám úplně nepřálo, ale i tak jsme se další den vydali na kratší procházku po Doubici, kde si někteří z nás mohli prohlédnout chalupu Karla Gotta.

Ostatní čas jsme vyplnili různými kvízy, slovním fotbalem, hádali jsme melodie z filmů a pohádek. Každý vyhrál a odnesl si  něco sladkého. Večery jsme trávili povídáním a poslechem muziky, kterou nám připravili dva z našich členů. Kdo chtěl, mohl si i zatančit a zazpívat. Byly to velice pěkné dny, strávené s přáteli, plné zábavy, dobrého jídla, čerstvého vzduchu a povídání. Vůbec se nám nechtělo domů a domluvili jsme se, že se do Doubice vrátíme příští rok.


Obrázky

Společné foto na procházce Společné foto na procházce
Společné foto u Kyjovské přehrady Společné foto u Kyjovské přehrady
Dřevěné sochy Dřevěné sochy
Společné foto  členů se psem, kterého jsme měli sebou(Čivava) Společné foto členů se psem, kterého jsme měli sebou(Čivava)
Společné foto členů při poslechu hudby Společné foto členů při poslechu hudby
Společné foto při večerní zábavě(kvízy) Společné foto při večerní zábavě(kvízy)
Společné foto členů Společné foto členů
Společné foto členů Společné foto členů
Společné foto členů před chalupou s bannerem našeho sponzora Společné foto členů před chalupou s bannerem našeho sponzora