Rekondiční pobyt Prostřední Bečva 2019

Publikováno 24.06.2019 14:02 Odbočka Zlín


Obrázek

Každý den jsme mohli využít krytého bazénu, ráno jsme se vždy scházeli na pravidelnou rozcvičku, mohli jsme se nechat namasírovat od našeho maséra, který nám zpříjemňoval i večery a při sezení na terase nás bavil zpěvem a hrou na kytaru a foukací harmoniku.

V neděli se někteří z nás vydali do Horní Bečvy na ranní mši a odpolední procházku. V pondělí jsme vyráběli náramky z minerálních korálků, které si pak účastníci s sebou odvezli na památku domů. V úterý za námi přijel pan Kachel z firmy Sagitta s vylepšeným přístrojem Orcam a soutěží, kdy účastníci s pomocí Orcamu měli rozdělovat barevné balonky do správných nádob. Cenou pro nejlepšího a nejrychlejšího byly dvě láhve dobrého vína. Po obědě jsme se vydali na nedaleké Pustevny a ti zdatnější z nás si vyšlápli hřebenovou mini túru ke kapli Sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti. Ve středu jsme uspořádali výlet do Rožnova pod Radhoštěm a také exkurzi do svíčkárny Unipar, kde nás milá slečna provedla výrobou i výstavou svíček a slavnostních tabulí ozdobených svíčkami a jinými dekoracemi. Viděli jsme i svíčky, které se zde vyrábí pro zahraniční trh, pro každou zemi vypadaly svíčky jinak – pro Spojené arabské emiráty byly zdobené kamínky Swarovski, pro Švédsko převládal jednoduchý severský design, pro Anglii tradiční styl s malováním stříbrem. Večer se pak konal taneční večírek s živou hudbou, lidé tančili a bavili se až skoro do půlnoci

Ve čtvrtek se dopoledne konal vědomostní kvíz ve stylu AZ-kvízu o ceny a odpoledne proběhlo závěrečné zhodnocení pobytu. V pátek pak jsme ještě znovu tvořili, jelikož nám zbyly nějaké ty korálky a tak si mohli někteří vyrobit náramek i pro rodinu či přátele.

Letošní pobyt se opět vydařil a těšíme se zase za rok na Prostřední Bečvu. A někteří z nás se můžou těšit i na září na letošní druhý rekondiční pobyt v hotelu Renospond ve Zderazi.

 

Text a foto: Bc. Eva Benešová


Obrázky

Večerní posezení na terase s poslechem a zpěvem Večerní posezení na terase s poslechem a zpěvem
Tvoření náramků z minerálů Tvoření náramků z minerálů
Tvoření náramků z minerálů Tvoření náramků z minerálů
Hotové minerály Hotové minerály
Ranní rozcvička Ranní rozcvička
Sagitta - předvedení Orcam Sagitta - předvedení Orcam
Sagitta - soutěž Sagitta - soutěž
Exkurze svíčkárna Unipar Exkurze svíčkárna Unipar
Exkurze svíčkárna Unipar Exkurze svíčkárna Unipar
Večer s živou hudbou a tancem Večer s živou hudbou a tancem
Večer s živou hudbou a tancem Večer s živou hudbou a tancem