Rekondiční pobyt Prostřední Bečva - 19. - 26.6.

Publikováno 12.07.2021 12:46 Odbočka Zlín


Obrázek

Po celou dobu pobytu poskytoval účastníkům masáže náš nevidomý masér pan Milan Hradil, a neomezil se jen na ně, večer byl také naším zdrojem obveselení, jelikož nám vždy hrál na kytaru a zpíval. Kdo Milana zná, tak ví, že dokáže svou hrou a zpěvem bavit společnost až do pozdních nočních hodin.

V neděli k  nám na návštěvu zavítaly dámy z Tyflopomůcek Olomouc a přivezly s sebou na ukázku pro naše účastníky všemožné pomůcky pro zrakově postižené

Pondělí dopoledne jsme trošku potrápili své mozkové buňky, skládali jsme hlavolamy a soutežili ve vědomostních kvízech. Odpoledne jsme se pak vydali do nedalekého Rožnova pod Radhoštěm, kde jsme se rozdělili do skupinek podle toho, co kdo chtěl vidět. Někteří z nás navštívili skanzen, jiní se prošli po městě, další zase zavítali na prohlídku a nákup minerálů do známého Světa kamenů.

Úterní den jsme využili k celodennímu výletu - dopoledne proběhla exkurze v Pohankovém mlýně, kde jsme si vyslechli zajímavé povídání o pohance, historii jejího pěstování u nás a o všem, co se z ní vyrábí, také jsme si v obchůdku nakoupili různé pohankové pochutiny. Po společném obědě v restauraci jsme navštívili muzeum ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde si pro nás zaměstanci nachystali prohlídku speciálně uzpůsobenou zrakově postiženým osobám.

Ve středu dopoledne a ve čtvrtek bylo na programu tvoření - účastníci si s pomocí instruktorek vytvořili ozdobné svícny z provazů, které se motaly přímo na svíčku, takže si pak mohl každý odnést svůj svícen i se svíčkou. V středeční odpoledne nám zábavu zajistili muzikanti dua Vojodeyl a večer se konal tanenční večírek.

V pátek jsme se vydali na výlet na nedaleké Pustevny. Zde jsme mohli například vidět nově otevřenou a po požáru v roce 2011 zrekonstruovanou chatu Libušín a Maměnka a také jsme se zašli podívat na známou sochu boha Radegasta. Odpoledne proběhlo závěrečné zhodnocení pobytu spolu s tradiční tombolou.

Krom těchto aktivit jsme také každý den ráno pořádali ranní rozcvičky. Počasí nám vycházelo, většinu pobytu svítilo sluníčko, jen v půlce týdne večer přišla velká bouřka s krupobitím a způsobila výpadek proudu, který trval až do časných ranních hodin. 

Na závěr bychom chtěli poděkovat celému personálu hotelu Kryštof za péči, kterou nám věnovali, dále také děkujeme zaměstnancům Pohankového mlýna za zajímavou a poutavou přednášku a zaměstnancům muzea ve Frenštátě pod Radhoštěm. A v neposlední řadě děkujeme všem účastníkům a doufáme, že se zase sejdeme na dalším pobytu!


Obrázky

Večer na terase Večer na terase
Tyflopomůcky Tyflopomůcky
Tyflopomůcky Tyflopomůcky
Tyflopomůcky Tyflopomůcky
Přednáška v pohankovém mlýně Přednáška v pohankovém mlýně
Přednáška v pohankovém mlýně Přednáška v pohankovém mlýně
Budova pohankového mlýna Budova pohankového mlýna
Společný oběd Společný oběd
Naše výtvory - svíčky se svícny z provazů Naše výtvory - svíčky se svícny z provazů
Naše výtvory - svíčky se svícny z provazů Naše výtvory - svíčky se svícny z provazů
Naše výtvory - svíčky se svícny z provazů Naše výtvory - svíčky se svícny z provazů
Kroupy velikosti švestek Kroupy velikosti švestek
Libušín Libušín
Maměnka Maměnka
Cesta k soše Radegasta Cesta k soše Radegasta