Ráchel Skleničková v Klubu

Publikováno 13.04.2022 19:51 Odbočka Kyjov


Obrázek

V klubovém prostředí, v sobotu, ve večerních hodinách, sešlo se nejen dost členů naší odbočky,  ale také hojná veřejnost - což jsou právě ti, pro které jsou především tyto koncerty určeny - aby se zdravá veřejnost více s uměním nevidomých seznámila, aby poznala, že když se chce a talent nechybí, lze dokázat mnohé.
A Ráchel to v Kyjově předvedla. V hledišti bylo mnoho muzikantů různých žánrů a její preciznost, um, byla několikrát oceněna jak bouřlivým potleskem, tak i nabídkou na angažmá.
Ráchel prostě předvedla že zná a že se vyzná. V první třetině koncertu zazněly tóny klavírní  klasiky, pak následovala vlastní tvorba. Jelikož Ráchel postřehla, že přítomné jsou i děti muzikantů, tak jim věnovala rozverné skladbičky. Závěr jejího vystoupení patřil neotřelému zpěvnému doprovodu místní kapely Helemese. Bylo zpodivem, že poprve se poznali na písničkovém festivalu ve Finsku a hned tam Ráchel naostro s kapelovou vystoupila. Že si padli do oka bylo zřejmé na vřelém uvítání, když se v Kyjově setkali a následném posezení a hlavně bujarém zpívání do dlouhé noci v místní hospůdce.
Tak si představujeme prezentaci umění nevidomých, aby běžným muzikantům spadla brada, jak to ta holka zvládá, jak to safra trefí...takové a podobné hlášky padaly a my jsme s blahým uspokojením usínali... vše se podařilo, jak mělo.


Obrázky








 


Video


Ráchel Skleničková a HELEMESE