REHABILITAČNÍ VÍKENDOVÝ POBYT V LÁZNÍCH SKALKA

Publikováno 12.05.2015 12:02 Odbočka Olomouc


Obrázek

Úžasné ticho, doprovázené pouze zpěvem ptactva, kvetoucí stromy, plno květin a jarních vůní v okolí; příjemná vycházka prosluněnou přírodou k jezírkům lásky a novou cestou od kříže zpět do obce Skalka; kvetoucí lán řepky olejnaté a cvičná chůze s holemi nordick walking, vstřícná a rychlá obsluha v místní restauraci, chutné jídlo za rozumnou cenu.
Samotné procedury či popíjení vody přímo z pramenů označených zajímavými názvy s vysvětlením léčivých účinků (neznalé může odradit jejich ozón, ale množství okolních obyvatel s plnými kanystry těchto vod dává tušit jejich výjimečnost) a příjemné setkávání s účastníky naší výpravy.
To vše zůstane dlouho v mé mysli. Ani právě probíhající mistrovství v ledním hokeji nás neodlákalo od společného večerního posezení.
Pálení čarodějnic, které právě probíhalo na místním fotbalovém hřišti, nás tentokrát nevtáhlo mezi dětské účastníky soutěží. A tak někteří pouze zpovzdálí sledovali rej těchto malých čarodějů a zapálení ohně. Zato nás velmi lákala nedaleká "lanovka". Svezli jsme se na tyči se sedátkem po dlouhém a pevném laně. I pro dospělé je to výborná zábava.
Počasí se vydařilo, jen cestou k autobusu směrem k domovu jemně poprchávalo.

A co teď? Můžeme se těšit za půl roku na další víkendový lázeňský pobyt.
Zveme i vás, kdo jste tu ještě nebyli. Objevte tak jako my tento krásný kout pod Drahanskou vrchovinou, oázu klidu a zdraví, plnou energie a příjemných zážitků.
Mimochodem – někteří naši členové se svými průvodci navštěvují lázně i mimo námi pořádané pobyty. Hned po nás nastoupilo dokonce na týdenní pobyt dalších 10 zájemců z našich řad.
Marie Kebrdlová


Video