Psího hrdinu jste mohli vidět pod radniční věží - 2. 4. 2022

Publikováno 02.04.2022 14:40 Odbočka Blansko


Obrázek

V sobotu 2. dubna 2022 po poledni pořádala Knihovna Boskovice již 10. Regionální putování za psím hrdinou ve sklepních prostorách pod radniční věží. V prvním sále byly umístěny knihy se psí tématikou a čichové a inteligenční úkoly. V druhém sále byla umístěna tematická psí výstava prací dětí z místních škol. V rámci putování byla na programu i beseda se spisovatelkou Lucií Hlavinkovou, která zde představila svoje knížky nejen o psech (trilogie Projekt pes), ale i o kočkách (pentalogie Sesterstvo). Pátý díl bude veřejnosti slavnostně představen v Kočkafé Schrodinger v Brně. Přítomné také seznámila se svými knihami pro dospělého čtenáře (Sestry Foxovy, Apatykář, Kdo šije u Podolské).

Dalším hostem setkání byla fenka Scharlota, která slouží jako vodící pes nevidomé paní Heleně Hádlerové z Černé Hory. Paní Hádlerovou doprovodila paní Jarmila Sedláková, která nevidomým a slabozrakým lidem ze Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých, z.s., z odbočky Blansko věnuje svůj volný čas jako asistent těžce zrakově postižených.
Poté se mohli návštěvníci akce podívat na Boskovice a okolí z radniční věže a navštívit kino Panorama a zde shlédnout zdarma německý animovaný film Fany a pes.


Obrázky