Průběh letošního rekondičního pobytu na Prostřední Bečvě

Publikováno 17.09.2020 10:53 Odbočka Zlín


Obrázek

Po celou dobu pobytu poskytoval účastníkům masáže náš nevidomý masér pan Milan Hradil, a neomezil se jen na ně, večer byl také naším zdrojem obveselení, jelikož nám vždy hrál na kytaru a zpíval. Kdo Milana zná, tak ví, že dokáže svou hrou a zpěvem bavit společnost až do pozdních nočních hodin.

V neděli byly na programu individuální vycházky a také možnost vyzkoušení si zvukové střelby.

V pondělí nám jedna z našich účastnic uspořádala zajímavou a velmi informativní přednášku o ochraně spotřebitele, což je v dnešní době velmi relevantní téma.

V úterý dopoledne za námi přijel pan Špacír z firmy Sagitta, aby nám předvedl novinky z oblasti pomůcek pro zrakově postižené. Odpoledne jsme se pak vydali na výlet na nedaleké Pustevny. Zde jsme mohli například vidět nově otevřenou a po požáru v roce 2011 zrekonstruovanou chatu Libušín. Dále jsme se rozdělili do skupinek, někteří z nás se vydali na vycházku ke slavné soše Radegasta, někteří zase na Valašskou stezku v korunách stromů. Stezka je vlastně taková procházka po spirále pozvolna směrem vzhůru, nachází se zde i 150m dlouhý provazový chodník, který se pěkně houpe, když jde po něm více lidí. Pro haptický zážitek jsou zde ze dřeva vyřezané sochy zvířat. Na stezce bylo spousta lidí, jelikož je od 1.9. až do konce října zdarma.

Středeční den jsme využili k návštěvě kozí farmy Zerlina v nedalekých Hážovicích. Paní majitelka nás zavedla do stáje ke kozičkám, kde nám podala podrobný výklad o chodu této farmy a také o všem, co nás zajímalo. Mohli jsme si kozičky i kůzlátka také pohladit a byli jsme také přítomni krmení. Některá zvířátka byla zvědavější než my a snažila se okusovat nám naše batohy. Někteří z nás se také podívali na dojení. Poté jsme se přesunuli před místní obchůdek, kde jsme si mohli nakoupit výrobky a také zde byla pro nás nachystána ochutnávka - ochutnali jsme kozí sýry, jogurty, mléko a syrovátku. Farma Zerlina chová hnědé kozy, jejichž mléko nenese tolik tak známou výraznou “vůni” jako to od běžnějších bílých koz. V horkém počasí, které bylo v ten den, byly všechny výrobky z ochutnávky velmi osvěžující.

Ve středu večer pak byl pro nás v hotelu uspořádán taneční večírek.

Čtvrtek byl dnem tvoření - vyráběli jsme z korálků stromky štěstí, mnozí překvapili svou šikovností a kreativitou a na výsledky naší práce se můžete podívat v galerii.

Páteční den byl den před odjezdem, takže jsme dopoledne uspořádali vědomostní zeměpisný kvíz o ceny a odpoledne proběhlo závěrečné zhodnocení spolu s žertovnou tombolou.

Krom těchto aktivit jsme také každý den ráno pořádali ranní rozcvičky, vážení a měření tlaku.

Na závěr bychom chtěli poděkovat celému personálu hotelu Kryštof za péči, kterou nám věnovali, dále také děkujeme paní majitelce kozí farmy Zerlina za poutavou exkurzi. A v neposlední řadě děkujeme všem účastníkům a doufáme, že se zase sejdeme na dalším pobytu!

 

Text a foto: Bc. Eva Benešová


Obrázky

Naše skupinka na Valašské stezce Naše skupinka na Valašské stezce
Provazový most na Valašské stezce Provazový most na Valašské stezce
Socha Radegasta Socha Radegasta
Naše členka Draha s nasbíranými hřiby Naše členka Draha s nasbíranými hřiby
Naše skupina před kozí farmou Naše skupina před kozí farmou
Paní majitelka kozí farmy drží kůzle, které jsme si mohli pohladit Paní majitelka kozí farmy drží kůzle, které jsme si mohli pohladit
Ve stájích kozí farmy Ve stájích kozí farmy
Ochutnávka výrobků z kozího mléka Ochutnávka výrobků z kozího mléka
Taneční večer Taneční večer
Taneční večer Taneční večer
Tvoření Tvoření
Naše výtvory - stromky z korálků Naše výtvory - stromky z korálků
Naše výtvory - stromky z korálků Naše výtvory - stromky z korálků
Západ slunce - výhled z hotelu Kryštof Západ slunce - výhled z hotelu Kryštof