Prodejní výstava kompenzačních pomůcek pro osoby se zrakovým postižením

Publikováno 29.10.2019 13:56 Odbočka Pelhřimov


Obrázek

Na každoroční prodejní výstavu kompenzačních pomůcek pro osoby se zrakovým postižením pozvala zájemce Oblastní odbočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých do pelhřimovské Městské knihovny 14. října na desátou hodinu. Ovšem nikdo nemohl tušit, že právě v tento den bude dálnice D1 ve směru od Prahy neprůjezdná, takže vedoucí prodejny Tyflopomůcky Praha paní Suková s obrovskými kufry plnými pomůcek stála před problémem, jak se dostat do Pelhřimova. Naštěstí tentokrát s ní jel pan Jaroslav Rusnák, společnými silami našli autobusové spojení do Humpolce a pak už stačilo jen zdolat zbývajících pár kilometrů. Když se podařilo překonat i poslední problém, jak poskládat do malého auta ty veliké kufry, sice se zpožděním, ale přece, v 11.15 mohla být výstava zahájena.

Paní Suková jako vždy přivezla řadu pomůcek usnadňujících zrakově postiženým běžné úkony, od navlékání nitě do jehly nebo spárování ponožek až například po mluvící hodinky a přehrávače. Každou pomůcku předvedla, poradila, a umožnila zájemci, aby si ji vyzkoušel. Přes opožděné zahájení sešla se řada návštěvníků z řad zrakově postižených i širší veřejnosti, výstavu si přišla prohlédnout také skupina studentek Ekonomického lycea se zaměřením na sociální činnost spolu se svou paní profesorkou.

Závěrem je třeba poděkovat Městské knihovně Pelhřimov za vstřícnost, se kterou nám umožňuje pořádat v jejích prostorách naše akce, a hlavně paní Sukové, že přes problémy s dopravou přijela a jako vždy se nám plně věnovala. Snad ji ta strastiplná cesta neodradí a příští rok se budeme moci těšit, že opět přijede.                                                                                                                                           Napsala: J. Hanušová

 


Obrázky

p. Suková představuje zájemkyni pomůcku p. Suková představuje zájemkyni pomůcku
členové odbočky a 1. část studentů lycea členové odbočky a 1. část studentů lycea
2. část studentů lycea 2. část studentů lycea