Předvánoční setkání

Publikováno 20.12.2017 11:43 Odbočka Kyjov


Obrázek

I když máme letošní skoro celý rok takový trochu popletený díky rozsáhlé rekonstrukci našich prostor, tak jsme chtěli dodržet tradici vánočního setkání. Všechny naše věci jsou uloženy v bednách a krabicích mimo knihovnu, mezi nimi i stromeček s ozdobami a nádobí, takže jsme šli do inovací.

Tou první bylo, že s pozvánkou jsme všechny vyzvali, aby přišli na setkání se zabaleným dárečkem, který  nešel tradičně pod stromeček, ale do jutových pytlů a tam čekal na svůj čas.
V úvodu jsme si společně, za doprovodu harmoniky zazpívali koledy, popřáli krásné svátky a to další.
Druhou novinkou byl připravený samoobslužný bar na přípravu míchaných nápojů, kdy jsme museli trochu zainprovizovat a nedostatek nádobí nahradit zakoupením plastových produktů. Jenže ... místo připravené sebeoslužné výuky skoro každý využil služby přítomné barmanky-Anetky. Ale což, jsou svátky, takže vše odpuštěno a trochu lenosti dovoleno :-). A o který nápoj byl největší zájem? Kupodivu ty nealkoholické ležely ladem a z alkoholických vyhrálo mojito. Po společném přípitku následovalo to tajemné překvapení. Každý si z jutového pytle vylovil zabalený dárek, který mu osudem náležel a pak záleželo na každém, zda si uchová překvapení pod svůj stromeček, anebo zvědavosti podlehne a hned rozbalí.

A tak jak jsme si popřáli vzájemně, přejeme i vám: pohodu svátků vánočních a do nového roku pevné zdraví a veliký kus štěstí!


Obrázky

Koledování Koledování
Ingredience na míchané nápoje čekají Ingredience na míchané nápoje čekají
Dárky připraveny Dárky připraveny
Mícháme Mícháme
Nadělujeme Nadělujeme