Přátelská návštěva z Jeseníku

Publikováno 28.02.2023 11:16 Odbočka Šumperk


Obrázek

PŘÁTELSKÁ NÁVŠTĚVA Z JESENÍKU

 

 

Pátek 17.2. se v naší klubovně nesl v návštěvním duchu. Přivítali jsme zde totiž naše přátele z oblastní odbočky SONS Jeseník. Přijeli v hojném počtu 9 osob. Hned po příjezdu měli poměrně naspěch, aby stihli na jedenáctou hodinu zvonění a představení symbolů šumperského orloje. Pan Nečas, který na orloji pracoval téměř 10 let, o své práci a zároveň velkém koníčku poutavě vyprávěl a také odpovídal na zvídavé dotazy návštěvníků.

Kromě samotného orloje zavítali i do zahrady, kde mohli obdivovat dětem dobře známou mašinku Tomáše, sluneční hodiny a dokonce tu objevili i pivní sklípek.

Ani po návratu z deštivé procházky k orloji se naši milí hosté rozhodně nenudili. Kromě posezení u kávy a drobného občerstvení pro ně byl připraven další program. Mohli si vyzkoušet simulovanou zvukovou střelbu a nutno říct, že i ti, kteří stříleli poprvé, si počínali bravurně a s přibývajícími pokusy se zlepšovali.

Také měli možnost zkusit něco z naší tvořivé dílny, kdo chtěl, mohl si vyrobit kuřátka z vlny a z korálků a odnést si je na památku.

Nakonec následovala ještě krátká prohlídka našich prostor a poté už nastal čas loučení. Celá návštěva se nesla ve veselém a přátelském duchu, čemuž určitě napomáhal nejlepší přítel člověka – vodicí pes Frisby, ze kterého byli naši hosté také nadšeni.

Čas strávený s našimi jesenickými přáteli se zkrátka vydařil a návštěvu jsme si skvěle užili. Už teď se těšíme, až podobnou akci někdy zopakujeme.

 

 

 


Obrázky