Pozvánka z Uherského Hradiště na závěrečný koncert

Publikováno 20.09.2018 15:07 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 12.10.2018 18:00
Končí: 12.10.2018
Kde:

P

 

 

 

Pozvánka

Dny umění nevidomých Staré Město u Uherského Hradiště

 

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých SONS ČR, z.s. oblastní odbočka Uherské Hradiště vás srdečně zve na závěrečný koncert festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, který se uskuteční dne 12. října ve Starém Městě v kostele sv. Ducha a v Jezuitském sklepě tamtéž.

 

Vystupující:

Musica Pro Sancta Cecilia

Vokálně – instrumentální soubor, který se zaměřuje především na interpretaci hudby z období gotiky, renesance a baroka. V repertoáru má skladby Alessandra Orologia, Melchiora Francka, Tomasa Luis de Victorii, Diega Ortize, Adama Michny z Otradovic, Karla Václava Holana Rovenského, Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Händela, Claudia Monteverdiho, Archangella Corelliho, Antonia Vivaldiho a řady dalších. Soubor vznikl v roce 1992 na půdě Pražské konzervatoře a ladičské školy Jana Deyla. Dnes v souboru působí 7 absolventů této konzervatoře. Pod současným názvem Musica pro Sancta Cecilia soubor vystupuje od roku 1994.

 

Cimbálová muzika Falešnica

CM Falešnica ze Slovácka, přesněji okolí Boršic u Blatnice a Blatničky, která vznikla mezi lety 2010 a 2011 vedená nevidomým primášem Radimem Vojtkem hraje a sklízí obrovské uznání na renomovaných folklórních akcích po celé republice. Její nezaměnitelný náboj a pojetí i některých novodobých písní si podmaní každého posluchače a roztančí mnohé lenochy.

 

program akce:

18:00 zahájení

18:10 koncert musica Pro Sancta Cecilia v kostele sv. Ducha

19:45 posezení s CM Falešnica v Jezuitském sklepě spojené s ochutnávkou vín

 

Pro více informací kontaktujte pana Železníka z oo Uherského Hradiště na emailu zeleznik@sons.cz