Pozvánka na výstavu obrazů Sally Booth

Publikováno 10.05.2016 20:58 Odbočka Olomouc


Obrázek
Začíná: 02.06.2016 08:00
Končí: 28.06.2016 18:00
Kde: Knihovna města Olomouce - Brněnská ulice

Záštitu nad festivalem převzal
náměstek primátora SMOl RNDr. Ladislav Šnevajs
*********************
Na hojnou účast veřejnosti se těší pořadatelé
*********************
Krátce o Sally Booth
Sally Booth je zrakově postižená umělkyně, která žije a pracuje v Londýně.
Sama o sobě říká, že zrakové postižení se stalo významným faktorem v její umělecké a profesní kariéře. Jejím zájmem je ve své práci vyjádřit radosti každodenního života. Její dílo zahrnuje různé výtvarné formy. Soudobý styl je zastoupen např. cestovními skicáky či kresbami na papírové ruličky nebo svitky, tvoří však i tradiční zátiší. Stále více pracuje také s fotografií, grafikou a filmem.

Nejvyšší dosažené vzdělání: Magistra výtvarného umění (kresba) - Wimbledon College of Art.
Sally Booth pravidelně vystavuje svá umělecká díla po celé Velké Británii a i v zahraničí, např. v Japonsku, Jižní Koreji, Singapuru, USA a Belgii. Spolupracuje s řadou galerií
a uměleckých organizací, jako je např. Milton Keynes Gallery, Whitechapel art gallery, Chisenhale gallery, Tate Modern a ACAVA.Kromě umělecké činnosti se věnuje výuce kresby a malby a mentoringu v oblasti odborného poradenství pro začínající výtvarné umělce se zdravotním postižením.

Festival „Dny umění nevidomých na Moravě“
Již od roku 1995 se koná každoročně v období jara a léta ve vybraných městech severní, střední a východní Olomouckého, Moravsko-slezského a Zlínského kraje.
Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.

Obrázky

sally.jpg sally.jpg