Pozvání na výstavu obrazů

Publikováno 20.06.2017 12:05 Odbočka Olomouc


Obrázek
Začíná: 10.07.2017
Končí: 31.07.2017
Kde:

 

 

 

 

23. ročník festivalu Dny umění evidomých na Moravě

Pozvání na výstavu obrazů německé nevidomé malířky

SILJI KORN

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. - Oblastní odbočka Olomouc, vás srdečně zve na mimořádnou výstavu obrazů německé nevidomé malířky

Nevěříte?     

Přijďte se sami přesvědčit.

10. 7. až 31. 7. 2017

V příjemném prostředí vstupní haly Regionálního centra Olomouc, Jeremenkova 42

 

Silja Korn

Její motto: „Naslouchej nejen ostatním, ale také sobě“

Silja Korn se narodila v Berlíně v roce 1966. V šesti letech začala navštěvovat školu pro zrakově postižené. Ve 12 letech při autonehodě přišla o zrak zcela a musela přejít do školy pro nevidomé. Vystudovala obor vychovatelství. Po skončení studia se stala první diplomovanou nevidomou vychovatelkou a v této pozici pracuje doposud.

Silja Korn je vdaná, má 1 syna a spoustu koníčků. Její vášní je především malování a fotografování. Na webových stránkách Insider v posledních třech letech vystavovala svá fotografická díla. Na webové stránce handicap24 byla některá její fotografická díla nominována na fotografii měsíce. Své obrazy vystavovala na více než 50 výstavách. Má i stálou výstavu obrazů v restauraci Gemeinschaft blinder Freunde (Společenství nevidomých přátel) v Berlíně. Během kampaně Rovné příležitosti pro všechny byla jmenována tváří roku.

Sama o sobě říká, že její svět není tmavý, ale mnohobarevný.

Jak maluje

Používá pastovité, většinou akrylové barvy, které silně nanáší štětcem, špachtlí nebo rukama. Kromě toho pracuje s různými pastami, pískem, provázkem, tvrzeným papírem a jinými materiály. Výslednou povrchovou strukturu obrazu lze po zaschnutí nahmatat. Říká, že fantazie nezná hranic a každý si může pod jejím obrazem představit něco jiného.

Její obrazy jsou velmi barevné, maluje abstraktní akvarely na plátně.

Dny umění nevidomých na Moravě - festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli.

Koná se každoročně již od roku 1995 v období jara a léta ve vybraných městech především střední a východní Moravy.

Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.

Na hojnou účast veřejnosti se těší

                                                                                                                                                   pořadatelé


Obrázky