Poznávací pobyt v Praze

Publikováno 25.04.2017 16:23 Odbočka Kyjov


Obrázek

Naše první putování mířilo do Troje a v Botanické zahradě jsme využili možnosti haptické výstavy nejen pro nevidomé Zakuklete se, prosím a pokračovali jsme prohlídkou skleníku Fata Morgana mezi právě vykuklené exotické motýly. Další den jsme brzo ráno odjeli kousek za Benešov na zámek Konopiště a jelikož jsme vyšetřili čas, pražskými uličkami jsme se zatoulali do Boršova a Betlémské kaple, kde jsme měli velké štěstí na úžasnou pracovnici, která se nám věnovala velmi zasvěceně prohlídkou a také jsme využili akustiku této kaple.
V následujícím dnu jsme si prohlédli pracoviště KTN K. E. Macana, někteří z nás využili možnosti registrace digitálního čtenáře. Odtud jsme procházkou pražskými pasážemi poznali Františkánskou zahradou, oázu klidu mezi rušným velkoměstem, a kostel sv. panny Marie Sněžné.
Letos jsme vyšli do pražských ulic i večer - do Stavovského divadla nabažit se nejen historie ale také kultury.
Poslední den nám sice počasí moc nepřálo, ale mezi kapkami deště jsme poznávali místa, kterými jsme již několikrát prošli, ale tentokrát nás slovem provázela průvodkyně a my už třeba víme, co se skrývá pod pojmem pražská žvejkačka :-) a prošli jsme si mimo jiné i pražské ostrovy.
Život netropí jen hlouposti, ale také příjemnosti - naše průvodkyně  dělala několik let dobrovolnici nevidomé sestře našeho ex nevidomého předsedy. A přišlo na milé setkání s paní Emou, která o naší odbočce velmi dobře ví a jak sama řekla, neustále naši činnost sleduje.
Děkujeme za podobná setkání!


Obrázky

Zakuklete se, prosím Zakuklete se, prosím
Fata Morgána Fata Morgána
zámek Konopiště a jeho Střelnice zámek Konopiště a jeho Střelnice
Betlémská Kaple Betlémská Kaple
exkurze KTN K. E. Macana exkurze KTN K. E. Macana
organizovaná prohlídka Prahy organizovaná prohlídka Prahy