Povídání naší členky Radky

Publikováno 17.04.2019 15:34 Odbočka Vrchlabi


Jak jsme měli ve Vrchlabí vánoční dílničky

V pondělí dne 11. prosince roku 2018 jsem s mou vodící Iris a s rodiči jela do Vrchlabí. Rodiče jeli na vánoční nákupy a já zůstala i s Iris v Sonsu Vrchlabí na Slovanské ulici. Otevřela pracovnice Kája a slyšela nás i druhá pracovnice Lenča, která se také přišla podívat, kdo že to vlastně přišel? Odložila jsem si na křesílko kabát a dala dolů rukavice, šálu i čepici.

Do rohu jsem si dala hůlku, a Iris zůstávala v kanceláři na koberci ležet. Odpočívala tam. Kája dala mé Iris do kanceláře vodu v misce. Nechala jí tam i rozsvíceno. Jdeme do klubovny,, kde už sedí asi 5 klientů ti už pilně pracují: „zdravíme všechny, jsem Radka "

Kája mi ještě představila: „ tohle je Radka, která si také přišla něco pěkného vyrobit.“

Lenka se ještě taky ptala, zda chci kávu nebo čaj,

já řekla, že jen vodu se šťávou za pár minut mi jí podala.

poděkovala jsem a posadila se zády k oknu vedle mě sedí Janička, která řekla, že mi bude pomáhat. Vedle mne napravo jsou ještě volná místa.

za pár minut přišla Jarča ta si sedla naproti, kde ještě jsou místa k sezení.

„TAk Raduš, koukej co tu je tak zde si vyber sklínku, která se Ti bude nejvíce líbit. Dále tu máme menší a i větší kamínky, misku s korálky, v malých oválných tubičkách maličké korálky, takovou skořici, kůru s pomeranče, lepící pistoli, různý další věcičky, který si tam můžeš nalepit.

a taky na ně můžeš malovat, ale to je především pro ty, kteří ještě vidí. TAk si rozmysli co budeš chtít……..“

povídá mi vedle sedící Janička. Vybrala jsem si zatím jednu sklínku, Janina mi na ní dala lepidlo pistolí a já to s ní s její pomocí přilepila a chvíli přidržela. takto jsme vyrobili jeden svícínek do jednoho jsem i dala do poloviny větší a do druhého pak menší kamínky, na konec jsem také do obou posadila malou čajovou svíčku

za několik desítek minut přišla Alenka, se kterou jsem se již kdysi viděla, ale ona si mě nepamatovala, a tak jsem jí alespoň ukazovala a podávala věci a skleničky, který tam ještě jsou. také si začala na svou skleničku lepit a já už jí pak nerušila od práce.

.přišla paní Jarča a také paní Blanka a i druhá Jana. Paní Jaruška donesla švestkový koláč. Nakonec jsem si vyrobila dva svícínky, jeden jsem darovala švagrové a druhý mamince. kolem páté půl šesté zvoní zvonek u dveří přijeli rodiče pro mne a pro Iris. Se všemi se loučím popřeji hezké svátky, jdu si vzít kabát a rukavice i čepici. Dostala jsem i kalendář a vyrobené svícínky, loučím se i s Lenkou a i Kájou. Rodiče se také loučí.

Jdeme z odbočky k autu a jedeme domů.

Ještě v autě plná dojmů nových materiálů a vyprávění vyprávím našim také, jaké to bylo.

další den přišla sestřenka, tak jsem jí svícínky ukazovala a ona říkala, že jsou pěkné.

na vánoce jsem jeden věnovala mamince a jeden jedné z mých švagrových, která se mě ptala, jestli jsem jej sama vyrobila, já jí řekla, že ano a vyrobila jsem jej tedy v odbočce ve Vrchlabí

Po celou dobu, co jsme vyráběli, tak má Iris spokojeně spala v kanceláři, ale ostatní jí chtěli také poznat, tak jsem jí jim i na chvíli pustila mezi lidičky do klubovny.

velice pěkně prožité odpoledne.

předvánoční atmosféra super.

všem veliké díky.

Holky děkujeme.

 

Radka a Iris