Pomáháš, pomáháme - aneb představení sociální služby trochu jinak

Publikováno 02.09.2022 23:54 Odbočka Nový Jičín


Začíná: 22.09.2022 10:00
Končí: 22.09.2022 17:00
Kde: Masarykovo náměstí v Novém Jičíně

Pozvánka na představení sociálních služeb s názvem „Pomáháš, pomáháme“Drazí přátelé,

jako každý rok jsme byli pozváni k aktivní účasti na akci „Pomáháš, pomáháme“ (dřívější „Den sociálních služeb“) města Nový Jičín. Více o programu níže a na obrázkové pozvánce.

Přijďte nás prosím podpořit a dozvědět se netradičním způsobem o sociálních službách nejen našich ale od dalších poskytovatelů v Novém Jičíně.

KDY:  

  • 22. 10. 2022 od 10:00 do 17:00 (čtvrtek)  

KDE: Masarykovo náměstí v Novém Jičíně 

 

Akce "Pomáháš, pomáháme" představí sociální služby trochu jinak

Představit sociální služby trochu jinak si dává za cíl akce “Pomáháš, pomáháme”. Konat se bude na Masarykově náměstí a také v kině Květen, které uvede film ve speciálním režimu pro autisty.

Po třech letech se na Masarykovo náměstí vrací akce, která je zaměřena na prezentaci sociálních a souvisejících služeb působících na území města. Pod názvem “Pomáháš, pomáháme” chce tyto organizace, kterých je asi 30, představit veřejnosti populárním způsobem.

Daniela Susíková, vedoucí odboru sociálních věcí, MěÚ Nový Jičín: „Letos tuto akci pořádáme pod názvem Pomáháš, pomáháme, protože to téma pomoci nám akceleruje v průběhu dvou let, ať už to bylo téma covidu, kdy Novojičínští pomáhali seniorům, nebo pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, kde se novojičínští občané také hodně zapojovali. Takže je to i takové poděkování všem, kteří poskytují pomoc, ať už profesionálně nebo nezištně.

Akci podpoří doprovodný program, zahraje DUO Yamaha, vystoupí dětské soubory, například žáci zdejšího Odborného učiliště a praktické školy, děti základní a mateřské školy pro sluchově postižené z Ostravy nebo skokani přes švihadla týmu Between.

Miroslava Krbová, odbor sociálních věcí, MěÚ Nový Jičín: „Jsme rádi, že se do programu zapojilo také kino Květen, kde budeme od devíti hodin promítat Normální autistický film, určen je žákům středních škol, ale může přijít široká veřejnost. Film je zpracován pro lepší pochopení života lidí s autismem. Od 16 hodin budeme promítat pohádku Zlouni, a to ve specifickém režimu takzvaného kin a v klidu, tedy se sníženou hladinou zvuku, za sníženého osvětlení a možnost volného pohybu. Pohádka je určena lidem s nějakým omezením, ADHD, mentálním hendikepem nebo poruchou autistického spektra.

Daniela Susíková, vedoucí odboru sociálních věcí, MěÚ Nový Jičín: „Od dvou hodin bude slavnostně spuštěna křížovkářská liga pro novojičínské seniory, je to v rámci akce Vitální senior 2022. Spustíme tedy desetitýdenní křížovkářskou ligu.

Program sociálního dne na náměstí “Pomáháš, pomáháme” začne v 10 hodin a potrvá do čtyř odpoledne. Součástí budou workshopy v Návštěvnickém centru, farmářský trh a výstava žákovských prací ve vestibulu radnice. Na náměstí se bude souběžně konat také Akce Křída Střediska volného času Fokus.