Poděbrady a MY

Publikováno 05.08.2022 10:48 Odbočka Olomouc


Obrázek

Psala se neděle 17. července, když se skupina 22 členů naší odbočky v doprovodu dvou pracovnic vydala na týdenní pobyt do krásného středočeského města Poděbrady. Cestovali jsme vlakem s přestupem v Kolíně. Ubytování i stravu jsme měli zajištěnou ve Školním hotelu Junior, který je součástí místní hotelové školy.

Město Poděbrady nabízí celou řadu možností pro vyžití ať už společenského, kulturního nebo sportovního. Návštěvníci zde najdou několik pamětihodností, zajímavých muzeí, přírodní koupaliště, krásné a upravené parky, lázeňské domy, nabízející široké spektrum léčebných i relaxačních procedur, malebné kavárny a restaurace, a také několik kilometrů dlouhé cyklostezky, lemující břeh řeky Labe.

V den příjezdu bylo kromě ubytování a prvotního rozkoukání na programu také společné setkání, při kterém jsme se vzájemně seznámili a společně si také prošli nejbližší okolí hotelu. Ve večerních hodinách se pak konalo další setkání, kde jsme vyřešili potřebnou administrativu a účastníkům byly sděleny instrukce k celkové organizaci pobytu a plánu na další dny.

V průběhu pobytu nás pak čekal poměrně nabitý program v rámci, kterého jsme absolvovali několik turistických vycházek, vzdělávacích exkurzí, výletů, návštěvu koupaliště, lekci prostorové orientace, trénování paměti a jemné motoriky, přednášky z oblasti sociálně-právního poradenství či psychologie aj. Nemohl chybět ani čas na odpočinek a relaxaci, a tak jsme si mohli vychutnat také masáž a návštěvu solné jeskyně. Jeden večer jsme si pro účastníky s kolegyní připravily také společensko-vědomostní hru Máme rádi Česko, která byla inspirovaná stejnojmenným pořadem, vysílaným na TV Prima.

Ze zajímavých míst, která jsme v Poděbradech a okolí navštívili, jistě stojí za zmínku sklárny Crystal Bohemia, centrum Botanicus v Ostré či město Nymburk.

V průběhu pobytu panovaly poměrně horké dny, přesto můžeme říci, že jsme si společný týden v Poděbradech užili a budeme na něj rádi vzpomínat.

Klára Hájková


Obrázky